Wereld Aids Dag 2009

Dat is dus vandaag!  Heb ik helemaal gemist. Net nog even de krant van vandaag doorgebladerd. Niet op de voorpagina, ook niet op pagina twee. Ergens bij binnenland op pagina vijf een piepklein artikeltje. Heb ik er iets over gehoord op het journaal? Dacht het niet. Het is dat Drecul scherp is als altijd.
Op televee gaat het vanavond alleen maar over Ramses. Mooie vent hoor maar Jezus, er gaan meer mensen dood. WTF! Op dit moment 33.400.000 mensen met hiv/aids in de wereld. Alleen in 2008 al 2.000.000 aidsdoden. Voornamelijk in Zuidelijk Afrika. Ongeveer 96% van de getroffenen leeft in arme landen. Zuidelijk Afrika is het zwaarst getroffen, maar ook in Oost-Europa, de Cariben en Azië neemt de aidsepidemie ernstige vormen aan.

Hé Koenders! Lul! Luister hier even naar. Weet je gelijk waar je JOUW ontwikkelingsgeld in moet investeren. Mag je dat miljarden budget helemaal houden van mij.

2 reacties op „Wereld Aids Dag 2009“

 • drecul:

  Even ter verduidelijking deze meneer is niet zomaar iemand maar dhr Luc Montagnier de ontdekker van het HIV virus als mogelijke oorzaak (zijn woorden in 1983) van het AIDS syndroom.

  AIDS is geen ziekte maar een verzameling van 29 verschillende ziektes (zoals longontsteking) die AIDS heten in een HIV+ persoon.

  Ben je echter HIV- en je krijgt bijv een longontsteking dan heet dit gewoon een longontsteking.

  Ook de behandelwijze is anders longonsteking wordt in een HIV- persoon behandeld met antibiotica en in HIV+ met HIV remmers.

  Dhr. Luc Montagnier heeft dit virus in 1983 naar de VS gestuurd , naar Dhr Gallo en deze heeft zonder enige peer review dit virus als de oorzaak van AIDS bestempeld.

  Iets waar veel virologen nog steeds schande over spreken.

  Dat leverde toen nogal een rel op die op hoog nivo gessust werd.

  Het interview met Luc Montagnier is nogal explosief want hij zegt letterlijk:

  dat een gezond lichaam een HIV-infectie makkelijk de baas kan en dat de oplossing voor het AIDS-probleem in Afrika niet ligt in het uitdelen van uiterst dodelijke maar winstgevende medicatie, maar gewoon in het verstrekken van goed voedsel en schoon water.

 • Gorris:

  Why care about aids?

  Kapitalisme kent maar 1 deuntje:

  “In what has become the largest health initiative of his presidency – the President’s Emergency Plan for Aids Relief (Pepfar) – Mr Bush has pledged $15bn over five years to fight HIV in Africa and provide drugs for Aids victims.”
  [...]
  “There are conditions that are attached where the emphasis is more on countries that open up their markets so American companies can go in and privatise things.”

  bron:
  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/aid-to-africa-triples-during-bush-presidency-but-strings-attached-430480.html

Reageer

Archief