GroenLinks

FemkeIk was onder de indruk van GroenLinks afgelopen week. Een partij met een visie. Zomaar! In Nederland! Het is mogelijk. Femke Halsema legt op het congres van GroenLinks haarfijn uit waarom het nodig is om de overheid te saneren. GroenLinks wil af van de vetzucht van de overheid. GL is klaar voor regeringsdeelname. Een jaar geleden zou ik er om moeten lachen. Nu geloof ik dat het waar is. Femke heeft ook goed uitgelegd waarom het nodig is dat de financiering van een politieke partij, vereniging of beweging transparant moet zijn. Ik volg Femke een beetje op twitter. Ik vind haar erg grappig. Femke volgt natuurlijk Diederik Samson op twitter en plaagt hem zo nu en dan. Lekker subtiel. Ik vraag mij af of hij het door heeft. :) Haar afkeer van de PvdA is overduidelijk. Jammer dat ze op TV niet zo los en ongeremd is als op twitter. Het maakt haar ijzersterk.
Ook het partijbestuur doet het goed. De voorzitter van het partijbestuur van GroenLinks heeft de leden opgeroepen om tijdens het partijcongres tégen beroepsboeroeper René Danen te stemmen. Helder toch? Nee echt, ik denk dat ik bij de volgende landelijke verkiezingen GroenLinks ga stemmen. Alles beter dan gristenen, nep socialisten, communisten, racisten of nog erger, populisten. Tja, als je het zo op een rijtje zet dan blijft er wel verdomd weinig over hè. En toch geen armoede GroenLinks.

Jammer dat ik niet op alle punten de GL visie deel. Je kan niet alles hebben.

8 reacties op „GroenLinks“

 • drecul:

  Maar waar jij het niet mee eens bent wordt in de nabije toekomst wel de grootste kostenpost op jouw maandelijkse kosten.

  Waar Femke het helemaal mee eens is.
  Daarmee is ze niet veel anders dan Timmer van de Pvda.

  Dat weerhoud mij dan weer om op zo’n partij te stemmen.

 • Dirk:

  Zou best kunnen, maar hoeft niet. Laat ze maar eens ploeteren om de begroting sluitend te krijgen. Ze willen ook 3,7 miljard extra uitgeven aan onderwijs. Dat wordt prioriteiten stellen.

 • drecul:

  Die CO2 tax gaat zij ons mede door de maag splitsen.

  De vraag is : is Femke echt zo naïef? of verblind door haar groene strijd? Vervuiling aanpakken ok maar een co2 tax die nergens op slaat?

  En wat heeft Femke en de andere linkse partijen de afgelopen jaren voor rol gespeeld in de kamer als tegengas?

  Toch zeer timide en teleurstellend?

 • Dirk:

  Zoals ik al zei: je kan niet alles hebben ;)

 • @drecul Ik weet niet over welke CO2-tax jij het hebt maar de enige die ik ken die GroenLinks wil is een begrenzing op de uitstoot van energiecentrales, waardoor centrales op fossiele energie minder lucratief worden. Lijkt mij een prima manier om de markt bij te sturen richting duurzaamheid!

 • drecul:

  @reinoutS

  Die CO2-tax die jij en ik binnenkort gaan ophoesten, omdat CO2 uitstoot zogenaamd de aarde zou opwarmen.

  Dit is dus klinkklare onzin. CO2 is juist goed, het laat planten sneller en beter groeien waardoor de aarde steeds groener wordt.

  En je krijgt er ook nog eens zuurstof voor terug.
  Laat Femke wat gaan doen aan de vervuiling van onze Kon. Shell in o. a. Nigeria bijvoorbeeld in plaats van een politiek dubieus orgaan als het IPCC napraten.

 • Gorris:

  Die oproep voor openheid over de financieringsbronnen van de PVV is in mijn ogen idd al zowat reden genoeg om Femke te stemmen.

  Maar ja dat kan dan weer niet, want ze zet zich dan wel af tegen splijtzwammen als wilders en roept op tot saamhorigheid en solidariteit, maar tegelijkertijd wil ze mensen als ik ijskoud buitensluiten:

  “In een regering met
  GroenLinks is geen plaats voor cynisme”…

  :)

 • [...] dus. Maar hoe? Liefst op een andere manier dan de PVV voor staat. Bezuinigen op de overheid, waar GroenLinks zich sterk voor maakt, is een goed begin. Maar ik vraag mij daarnaast af of het democratische [...]

Reageer

Archief