Warme voeten

Met de échte mannen naar de Ardennen om te fietsen: in maart is het vaste prik. Als je boft heb je er een lentezonnetje bij, maar dat was alweer een paar jaar geleden. In de Ardennen is het meestel nat en koud. Ook dit jaar. De voorspellingen waren al niet gunstig. Voor zaterdag en zondag was er zelfs sneeuw voorspeld. Van het gezelschap vertrok het grootste deel op donderdagavond richting Coo, om vrijdag al een tochtje te kunnen maken. De temperatuur was toen nog boven het vriespunt. Wel een paar kleine buitjes, waar we heel nat van werden. En koud.

De volgende dag zou het nog kouder worden. Maar zolang het droog blijft kun je je daar goed op kleden. Gelukkig geen sneeuw, dus de inmiddels complete ploeg vertrok om half tien voor een schitterende tocht. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik in de Ardennen was, maar oh oh, wat is het toch daar toch prachtig. Het glooiende landschap met bos, weide en kabbelende beekjes , de mooi beklimmingen, de heerlijke afdalingen – zelfs voor een schijterd zoals ik – maar vooral ook de stilte, ik heb er vreselijk van genoten. En ook nog eens een super gezellig gezelschap. Wat wil je nog meer?!

Warme voeten, dát wil ik! Want bij temperaturen onder nul is dat nog altijd een probleem. Niet iedereen heeft er last van. Olaf heeft de juiste winterschoenen gevonden. Bij Marcel doen die zelfde winterschoenen toch niet wat ze moeten doen: voeten warm houden. En Marcel kan het weten. Die vertrekt elke doordeweekse ochtend om 5.30 uur voor een rit van 22 km naar zijn werk. Zomer of winter, weer of geen weer. Deze zaterdag koos hij net als ik voor laagjes: dikke sokken, schoen, overschoen en nog een overschoen er overheen. En ik weet niet hoe het bij Marcel was, maar ik had na afloop toch nog koude voeten. Pas na een kwartier in de sauna (we hadden een tophuisje) werden die weer warm.

In Fiets las ik laatst over verwarmde inlegzooltjes voor in de schoenen. Dat lijkt mij wel wat. Nadeel is dat ze met een draadje verbonden zijn aan een accu die je om je enkel moet bevestigen. Dat lijkt mij dan weer niet handig. Je hebt ook sokken met een verwarmingssysteem erin. Ik vond op internet DEZE, die je warmer of kouder kunt zetten vanaf je iPhone. LOL! En de accu klik je vast aan de sok. Als deze vrieskou in maart een trend wordt, ga ik er over nadenken. ;-)


Reageer

Archief