Logitech Harmony 555

Ik begrijp mijn nieuwe afstandbediening! Eindelijk! En hij mij! Na een paar uur flink zwoegen, zweten en vloeken zijn we het eindelijk eens geworden. Als ik nu op een knop druk, dan doet hij wat ik wil. Het is een perfect apparaat.

logitech-harmony-555-advancedIk was enthousiast geworden door een artikel over zijn jongere broertje Harmony 600. Bij technische hoogstandjes maak ik mij al snel zorgen over de gebruiksvriendelijkheid. In dit artikel werd het gemak van het instellen van de Harmony 600 geroemd. Dat wil ik graag horen. Helaas kan de Logitech Harmony 600 maximaal 5 apparaten bedienen en dat vind ik net te weinig. Als ik ooit nog een digitale decoder of een media center aansluit, dan zit ik al op 6 apparaten. De Harmony 700 kan er wel zes aan maar is gelijk een stuk duurder. Een reactie op dit weblog haalde mij over om voor de Logitech Harmony 555 te gaan. Een ouder model met dezelfde functionaliteit. Geschikt voor maximaal 15 (!) apparaten, daar kan ik dus nog even mee vooruit. Nog even op wat forums snuffelen om te zien of ik mezelf in staat acht dat minder gebruiksvriendelijke ding in te stellen en ja… de gok gewaagd. Een koopje, voor maar €44,95 (op de website €49,95) bij Dynabyte in Purmerend.

Het instellen viel  dus tegen. Grootste hindernis bleek de standaard ingestelde vertragingstijd bij opstarten, van mijn (bijna antieke) teevee. Die was door de Logitech database standaard ingesteld op 38 seconden. Bij het wisselen van activeiten waarbij de teevee nodig was, duurde het 38 seconden voordat de activiteit startte. Om gek van te worden. Een paar uur klooien verder was ik eruit. Met een beetje doorzettingsvermogen en gezond verstand is het toch gelukt.

De mogelijkheden van de afstandbediening zijn vrijwel onbeperkt. De grootste meerwaarde is de mogelijkheid om activiteiten te programmeren. Met één druk op de knop schakelen bij de activiteit ‘DVD kijken’ de tv, de dvd-speler en de versterker aan, terwijl apparaten die niet worden gebruikt automatisch uitschakelen. Superhandig. Geen vier afstandbediningen meer nodig. Ook de menu-knoppen en andere speciale knoppen van de ‘oude  afstandbedieningen kan je programmeren op de Logitech Harmony. En als de  betreffende afstandbediening niet in de database van Logitech staat, kan je de Harmony alle opdrachten per knop aanleren via een infraroodverbinding met de ‘oude’ afstandbediening. Op de lcd-display kan je voor elk apparaat onbeperkt knoppen aanmaken met opdracht naar keuze. Eventueel kan je zelfs de naam van die knoppen en de volgorde aanpassen naar wens. En ik kan het iedereen aanraden.

Reageer

Archief