Afstandbediening zonder stress

Logitech Harmony 600Ik word helemaal gestoord van de drie afstandbedieningen in de huiskamer. Probeer maar eens een dvd’tje te kijken. Dan moet de versterker op dvd én op het juiste audioprogramma, de harddisk-/dvd-recorder in de goede stand, de teevee op videokanaal. En of dat allemaal niet lastig genoeg is, knopjes indrukken met hindernissen op de gare afstandbediening. Vooral die van de Yamaha versterker is verrot. Daarop doet nog maar één knopje het, een beetje. Alleen als je het tien keer kort achter elkaar met veel kracht in drukt. Paarse vingers krijg ik van dat ding. En een slecht humeur.

Maarrr: er is hoop. De Logitech Harmony is niet meer zo achterlijk duur. De Harmony 600 van €59, voorziet prima in mijn behoefte. En hij is nu bovendien gebruiksvriendelijk in te stellen. De omslachtige installatiesoftware die mij voorheen afschrikte, heeft een restyling gekregen, zodat het instellen van apparatuur een fluitje van een cent wordt. Dat schrijven ze tenminste in de review in PCM magazine van april.

Ik hoop dat het gebruiken van deze afstandbediening ook een feest is. Als ik het goed begrijp dan kan je programmeren op activiteit. Dus je stelt bij het afspelen van een cd met één druk op de knop alle apparatuur in op de juiste stand. En dat werkt dan net zo bij radio luisteren, teevee kijken, dvd kijken en wat je dan ook wilt doen met de maximaal vijf toestellen die je met de Harmony kan bedienen. Ik ben verkocht.

3 reacties op „Afstandbediening zonder stress“

 • Bart:

  Ik heb zelf sinds de zomer een Logitech Harmony 555.
  Moet zeggen dat hij erruhg handig is. Instellen is voor de basisinstellingen niet zo ingewikkeld, gewoon even op de laptop aansluiten en wat gegevns invullen.
  Wil je hem helemaal finetunen (per apparaat andere geluidsinstellingen, beeldformaat, etc. ben je iets langer bezig.

  Heeft mij inmiddels heel wat scheldwoorden en irritatie bespaard, want ik werd inderdaad ook ziek van de 4 AB die ik op de bank had liggen.

  Kortom….aanrader!

 • Dirk:

  Je zou toch denken dat na zo’n artikel en al even enthousiaste reactie, Logitech wel over de brug moet komen hè?! Maar niks hoor. ;)

 • [...] was enthousiast geworden door een artikel over zijn jongere broertje Harmony 600. Bij technische hoogstandjes maak ik mij al snel zorgen over de gebruiksvriendelijkheid. In dit [...]

Reageer

Archief