Herman van Veen heeft gelijk

Herman van Veen te gast bij Pauw en Witteman. Ik kan er niet naar luisteren, zo irritant die man. Echt….. duii-zeenn-den e-mails heeft hij ontvangen, met …. heéé-le naáre berichten…. Be-drei-gend ook. Gelukkig stond er een samenvatting van zijn verhaal op teletekst (ik keek naar de herhaling) dus ik kon met een gerust hart wegzappen. Hier het verhaal.

Nou, ik heb een fragment van ‘de mails’ gelezen op GeenStijl en het valt volgens mij nogal mee. Maar hij heeft wèl gelijk, Herman. En niet omdat hij de PVV met de NSB vergelijkt, maar omdat het gek is dat je daarvoor belaagd wordt door de aanhangers van Wilders. Dat is wèl bedreigend, ongeacht de inhoud van de berichten.

Ik herken dat gevoel wel. Toen ik op DZ een provocerend artikel plaatste over de haatdragende islam moest ik even nadenken of het handig was om een cartoon van de profeet Mohammed met tulbandbom erbij te plaatsen. Dat is waar Geert Wilders een punt heeft als hij zegt dat de vrijheid van meningsuiting in gevaar komt door de fundamentalistische islam. Maar diezelfde vrijheid van meningsuiting komt óók in gevaar door de fanatieke aanhangers van zijn eigen partij. Ik moest dan ook nog wat langer nadenken voordat ik gisteren het artikel Pechtold vs. Wilders plaatste. De eerste tirades van PVV stemmers heb ik al moeten modereren. Voor wie moet ik nou bang zijn?

Reageer

Archief