Belastinggeld over de balk

Niet normaal. Hoorde ik vanavond van een collega beeldhouwer die bij het onderzoekcentrum van het tropeninstituut werkt. Wetenschappers die voor 6000 euro netto per maand in Tanzania op een houtje zitten te bijten. Of erger op een kluifje fazant terwijl de rest van het land wegkwijnt van honger en aids. Volledig gesubsidieerd door de overheid. 25% betaald door het tropeninstituut en 75% door ontwikkelingshulp van BZ.

Ze doen er onderzoek naar het verbouwen van gewassen zogenaamd om de lokale bevolking te helpen. Maar die weten al lang hoe ze die gewassen moeten verbouwen. Dus die parasieten van het tropeninstituut laten boertjes daar het hele jaar door enquete formulieren invullen om niks en maken daar mooie grafiekjes van. Of ze doen onderzoek naar aids op kosten van de overheid en verkopen dat voor veel geld aan de pharmaceutische industrie. Kunnen ze weer peperdure medicijnen op de markt brengen die ze in Afrika niet kunnen betalen. Zou me niet verbazen als die zelfde wetenschappers van het tropeninstituut ook wat bijklussen en de medicijnen daar testen.

En mijn collega beeldhouwer presteert het ook nog om te klagen over de drukte in het museum tijdens de schoolvakanties. Het moet niet gekker worden. Nee, want dan kunnen ze geen warme maaltijd meer eten in de kantine en moeten ze naar de kelder om lunchpakketjes op te halen die voor ze worden klaargemaakt. Zielig hè! Was natuurlijk weer zo’n fucking babyboomer. Ik dacht dat ik gek werd.

Reageer

Archief