Plandit in de race voor NOT Innovatieprijs

Vernieuwend én praktisch: dat was dit jaar het criterium voor nominatie voor de NOT Innovatieprijs. De jury heeft vooral gelet op de toepasbaarheid van de gepresenteerde  vernieuwingen. Zijn ze haalbaar en betaalbaar voor de gemiddelde school en zijn personeel? De NOT-Innovatieprijs is een krachtig instrument om innovaties in het onderwijs te stimuleren en een bredere bekendheid te geven. Een deel van het inschrijfgeld voor deelname aan de prijs komt ten goede aan het project Special Heroes, dat sport en beweging stimuleert onder jongeren binnen het speciaal onderwijs.

De vakjury:

PLANDIT is een online huiswerkplanner die voor de gebruiker een op maat gemaakte persoonlijke planning maakt. Wekelijks is er oudercontact. De jury waardeert in dit product de eenvoudig te realiseren samenwerking tussen leerling, ouders en school. “Het systeem lijkt in eerste instantie vooral bruikbaar in het voortgezet onderwijs, maar ook toepassingen voor (zorg)leerlingen die behoefte hebben aan structurering van hun activiteiten moeten zeker een kans krijgen.”

De vakjury bestaat dit jaar uit de leraren van het jaar, schooljaar 2009-2010: Harm den Dekker, Andrew Niemijer, Tineke van der Steen en Frans van Rooij, lid van het dagelijks bestuur van de stichting NOT. De uitreiking van de prijs vindt 25 januari 2011 plaats tijdens de opening van de NOT 2011, in Jaarbeurs Utrecht.

Persbericht HIER.

Reageer

Archief