Alternatief voor Top 2000

Patrick Oxsener heeft de TOXS 31 in het leven geroepen. God zij dank. Een meer dan welkom alternatief voor de Top 2000 van radio 2 en Van Nieuwkerk & Co.. Wie zit er nog te wachten op Hotel California of Bohemian rhapsody? En vooral, wat boeit het welk van deze twee klassiekers op 1 staat? In de TOXS 31 nummers van Elliott Smith en de Beastie Boys, van Harry Nilsson en Primus, van Sia en Chet Baker. Kortom, geen standaard meuk.

LEES die columns die de dagelijkse update van de hitlijst begeleiden!!! Het handschrift van een vakman. Voormalig recensent en eindredacteur van muziekbladen Aloha en Revolver is het schrijven over muziek niet verleerd. De wandelende popencyclopedie verrast telkens weer, met interessante achtergrondinformatie en anekdotes.

Over smaak valt niet te twisten, je houdt van Tool, of je houdt er niet van. Het zei je vergeven Patrick, deze uitglijder maakt nog geen deukje in mijn rotsvaste vertrouwen. Tot het eind van het jaar volgt Dirk Zijn jouw TOXS 31 op de voet.


8. TOOL – Eulogy

Zo, eens even kijken of ik een stukje kan maken dat korter is dan dit nummer. Dat moet niet moeilijk zijn, want Eulogy van Tool telt liefst 8:29 min. En daar zit werkelijk geen één saaie seconde tussen. Neem alleen het tergend spannende begin al. Heel lang heb ik me afgevraagd wat voor instrument die merkwaardige staccato melodie speelde. Tot ik er tijdens een concert achterkwam dat dit gewoon de getructe (en fashionably blauw geverfde) zanger Maynard James Keenan was. De bandleden van Tool mogen dan stuk voor stuk een aardig mopje kunnen spelen, Keenan is in Eulogy de absolute ster.

Luister en lees meer op www.oxsmedia.nl

Reageer

Archief