‘Nieuw Aarde’ gevonden

Twee Amerikaanse wetenschappers hebben voor het eerst een planeet gevonden buiten ons zonnestelsel die een exacte kopie lijkt van de onze. Hij lijkt zelfs zo sterk op de aarde dat de ontdekkers de kans op leven inschatten ‘op 100 procent’.

Er zijn al zowat 500 planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt, maar een na een werden ze als onleefbaar afgeschreven. Omdat ze te klein zijn, of juist te groot. Omdat ze te ver van hun zon staan, zodat het er onleefbaar koud is, of juist te dicht, zodat het er gloeiend heet is.

Lees HIER het volledige artikel

7 reacties op „‘Nieuw Aarde’ gevonden“

 • Zo, dat is interessant.

 • Dirk:

  Dat vind ik ook! Ik had het wel in het journaal verwacht. Of op de voorpagina.

 • Patrick:

  Tja, nu nog het bewijs dat daar echt leven is. Maar ook dat is en kwestie van tijd. Misschien is dat wel de reden dat het Amerikaanse Congres afgelopen woensdag het budget van ruimtevaartorganisatie NASA heeft goedgekeurd. Ze gaan een nieuwe ruimte schip bouwen. Star trek schip misschien (maar dan veel, veel kleiner)????

 • Dirk:

  Ik hoop dat dat nieuwe ruimteschip een beetje snel kan? Als hij met de snelheid van het licht gaat, dan is het nog maar een reisje van 20 jaar om er te komen.

 • Patrick:

  Tja, stel dat ze echt die snelheid zouden halen, (wat waarschijnlijk niet natuurkundig mogelijk is) dan treed nog altijd de relativiteitstheorie van Albert Einstein in werking. Gezien het feit dat ik een gewone Holander ben, is de kans zeer groot dat ik niet met het ruimteschip mee mag. Dus; 20 jaren vliegen voor hen, is voor mij wel 60 (fictief getal) jaren. Dit zal ik dus niet meemaken.
  Voor de lezers die nooit van relativiteitstheorie van Albert Einstein heeft gehoord kan ik u vertellen dat hij heeft ontdekt dat, als iemand zich voort beweegt (snelle raket) zijn tijd langzamer loop dan van de persoon die niet voortbeweegt. Verhaal in een notendop.

 • Durinck Etienne:

  Deze planeet staat altijd met dezelfde zijde naar de zon gericht. Wil dit dus zeggen dat deze planeet geen rotatie om haar eigen as heeft ? Hoe heeft men dit van op zo een afstand kunnen vaststellen ? Is men hier wel zo zeker van ?

 • Richard:

  Super interessant.

  Hoe mooi zal het zijn als daar gewoon Mischien wel dino.s zijn zoals het op aarde is geweest.
  Of nog wel mooier.ongerepte planeet.

Reageer

Archief
Categorieën