Van Bronckhorst [ ] geschikt [x] ongeschikt

We zijn het weer eens eensch. Henk Spaan geeft punten in het Noordhollands Dagblad.

7 Rafael van der Vaart

Ik kom nog even terug op de wissel van Van der Vaart. Voor rust was Wesley Sneijder de slechtste man van het veld, uiteraard op Van Bronckhorst na. Jaap de Groot, chef sport van de Telegraaf, veronderstelde dat Van Marwijk Sneijder niet wisselde met het oog op de rest van het toernooi. Zelfvertrouwen en zo. Vervolgens maakte Ronald Koeman de heel aardig spelende Van der Vaart nog maar eens af. Geen diepte, hield zijn lijn niet, kwam ‘in de bal’, etc. We kennen die riedel wel. Natuurlijk komt Van der Vaart naar binnen. Zijn hele leven speelt hij al in de as. Als de linksbuiten naar binnen gaat, komt de linksback buitenom. Dat is de aanvalsstructuur in de Europese top.
Van Bronckhorst heeft er de lucht niet voor. De wedstrijd tegen Denemarken schreeuwde om de rushes van Emanuelson. Hij is snel, jong, fit en met vakantie. Ik herhaal de vraag: wat gaat Van Marwijk doen aan het probleem Van Bronckhorst? Niks?

Reageer

Archief