Koningshuis levert geld op

Geen kranten gelezen vanwege weekendje op pad met collega’s. Erg gezellig, vermoeiend en pijnlijk, voor al diegenen die ik een gele ass of voorhoofd heb bezorgd met paintball. Pacifist die ik ben.

Maar goed, het koningshuis levert dus geld op. Dat weten we dan ook weer. En ik geloof het ook wel. Maar de semi-wetenschappelijk-in-het-laboratorium-onderzochte bedrag van 5 miljard per jaar, is mij net iets te makkelijk berekend. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat ‘het nationale inkomen van monarchieën over de afgelopen decennia 1 procent meer groeide dan een willekeurige republiek of dictatuur.’

Nou ja , boeit verder ook niet. Vijf miljard, vier miljard, al zou het één miljard zijn, of een half. Dan nóg is de opbrengst meer dan de door oud-minister Gerrit Zalm berekende 110 miljoen euro die het koningshuis jaarlijks kost. Het artikel in (o.a.) de Volkskrant overtuigt mij wel. Als ik dat niet al was. Artikel HIER.

4 reacties op „Koningshuis levert geld op“

 • [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Dirk Zijn, Politiek Next. Politiek Next heeft gezegd: B: Koningshuis levert geld op: VVD 37 (+1) PvdA 28 (-1) http://bit.ly/chWWO2 2 uren geleden; RT @madbello: WOW… http://bit.ly/aelCoG #vvd [...]

 • drecul:

  Whahaha het koningshuis levert geld op yeahh right.
  Voor haar hoge vrindjes zeker en de shell (waar ze zelf medeeigenaar van zijn).
  Of dacht je dat wij als gewone klootjesvolk ooit een stuiver daarvan gezien hebben?

 • Dirk:

  Ja, inderdaad. Maar die zijn wel verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het Bruto Nationaal product. En van dat geld worden ook salarissen van werknemers betaald.

 • drecul:

  Oh gelukkig dus die 20 hele eurocenten die schoonmakers erbij krijgen per uur is mede dankzij het koningshuis.

  Hou nou toch op, handelsmissies die in het kielzog meereisen van deze clowns zijn toch gewoon grote corporaties? Daar zien wij toch geen cent van terug?

  Op de vraag of het geld kost als Willem-Alexander de troon overneemt, antwoordt Sarphatie: ‘Hij is nog geen merk, de prins werkt er wel hard aan, daarom is hij veel op reis. Dat blijft niet onopgemerkt.’

  Mmmm gek hij heet toch niet voor niets prins pils?

Reageer

Archief