Nederland werkt aan CO2-uitstoot Indonesië

Nederland heeft 46 miljoen euro ter beschikking gesteld aan vier projecten in Indonesië die de uitstoot van het broeikasgas CO2 moeten verminderen.

Het gaat om een project waarbij gebruik wordt gemaakt van aardgaswarmte en drie projecten waarbij gas uit afval wordt omgezet in ‘nuttige energie’

Van der Hoeven noemt het een ‘win-winsituatie’: ‘Dankzij projecten in Indonesië kan Nederland een deel van zijn verminderingsdoelstellingen realiseren. Indonesië krijgt op zijn beurt assistentie voor projecten die bijdragen aan duurzame ontwikkeling.’

Artikel HIER.

Ik heb even geen tekst. Wordt dit betaald van het budget voor ontwikkelingssamenwerking?

4 reacties op „Nederland werkt aan CO2-uitstoot Indonesië“

 • Gorris:

  Nee, dan zou Koenders t doen. Tis van economische zaken.

  Dit is een mooi voorbeeld van het cap-en-trade mechanisme. Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat nederland als rijk land een deel van de emissierechten van Indonesie koopt. NEderland kan dus meer vervuilen terwijl Indonesie wat minder mag vervuilen, want de CO2 reducties komen blijkbaar op conto van nederland te staan. Of zouden de reducties stiekum 2x gerekend worden: 1x voor indonesie, en 1x voor nederland??

  Leuk speeltje die emissierechtenhandel.

 • Dirk:

  Ja, Cap & Trade, daar was ik al bang voor. En je hebt gelijk, Koenders’ portefeuille is overgenomen door Verhagen en niet door Van der Hoeven.

 • Gorris:

  oh ja, helemaal vergeten dat die pvda-ers eruit gestapt zijn…..

 • drecul:

  Dus nu hebben de Banksters helemaal vrij spel. ;)
  Zij zijn immers degene die deze handel beheren.
  Wel tegen vette bonussen anders komen ze hun bed niet uit.

  Na internet en de huizenmarkt de derde bubbel.

Reageer

Archief