Low budget videomontage

Vegas Scherm Chinees

De video’s van Dirk Zijn TV monteer ik met Sony software. Vegas Movie Studio, om precies te zijn. Een zeer voordelig geprijsd programma. Ik heb alle concurrenten in deze prijsklasse getest maar ik zweer bij dit programma. Ongekend veel mogelijkheden om beeld en geluid te bewerken. Voor de PC de beste oplossing. Vooral omdat het snel en stabiel werkt.
Ik heb gekozen voor de platinum editie. Daar zit onder andere het programma DVD Architect Studio bij. Daarmee stel  je professionele DVD’s samen met prachtige menu’s. Veel vrijheid om zelf te ontwerpen, maar kiezen uit kant en klare templates kan ook.
Het programma heeft ook nadelen. Zo is het wat minder gebruiksvriendelijk dan populaire concurrenten als Pinnacle Studio en Corel VideoStudio. Ook zijn de mogelijkheden om titels toe te voegen beperkt, maar daar hebben ook de concurrenten last van. Pinnacle heeft kort samengewerkt met Boris Graffiti. Ik ben die plug-in nu aan het testen en vind het een goede oplossing voor mensen die professionele titels willen. Het is ook los te verkrijgen en werkt samen met alle gangbare videosoftware. Helaas nogal duur. Pinnacle heeft de samenwerking na versie 12 beeïndigd.

Reageer

Archief