Gaga

GAGARadio Gaga. Dat is de titel van het liedje waar Lady Gaga zichzelf naar heeft vernoemd. Queen en David Bowie waren haar grote voorbeelden. Ik begin haar steeds meer te waarderen. De laatste hit kan ik zelfs muzikaal hebben. De bijbehorende clip is weer sexy Gaga, als altijd. Ik heb hem regelmatig voorbij zien komen op MTV, maar nu heb ik er met aandacht naar gekeken. Omdat ik me heb laten vertellen dat Lady Gaga de meeste outfits zelf ontwerpt. Zoals ze ook alle liedjes zelfs componeert op de piano. Toch een ander perspectief dan een gehyped sterretje dat het van de sex moet hebben.

Bad Romance. Absurdistische clip. Klavecimbel intro, gevolgd door eenentwintigste eeuw mummies die uit ski bagageboxen stappen om een dansje te doen. Geniaal theatraal. Ik moest erg lachen om een fragment later in de clip (vanaf 3’44″). Gaga als ijstante die op het punt staat te ontdooien. Met een prachtige lange mantel, met aan het einde van de sleep het hoofd van de leverancier van het sneeuwwitte bontje, de ijsbeer. Een statement tegen het dragen van bont?

De titel van het lied, Bad Romance, wordt als eufemisme gebruik voor sex.

‘I want your psycho
Your
vertigo stick
Want you in my room
When your baby is sick
I want your love’

Complete tekst HIER.

2 reacties op „Gaga“

Reageer

Archief