Keep on running

Het was leuk! Start to Run. En gezellig. Het was druk op de atletiekbaan, ik schat een kleine honderd man en vrouw. Veel bekenden ook. Oud klasgenoten, collega’s, vage bekenden en een stuk of wat vrienden met aanhang. Ik was het watje van de vriendengroep omdat ik voor de groep van de absolute beginners koos. Er waren nog twee groepen met oplopend een hoger niveau. Aan het eerstvolgende niveau kon je deelnemen als je een kwartier aaneengesloten kon hardlopen. Dat haal ik misschien wel, maar mijn doel was juist rustig aan doen om blessures te voorkomen.
In mijn beginnersgroep begon het lekker rustig. Eerst uitgebreid rekken en strekken, toen oefeningen voor de looptechniek en daarna het echte werk. Het eerste rondje sintelbaan was het 50 meter hardlopen afgewisseld met 5o meter wandelen. De volgende rondjes maar liefst honderd meter hardlopen, honderd meter wandelen. Ik kon het maar net aan. Nee écht, het was best pittig, vooral omdat mijn linker been heel eigenwijs deed. Bij de loopoefeningen was dat al duidelijk, maar bij het hardlopen kreeg ik er last van. Pijn in mijn linker knie, en steeds het gevoel dat mijn linkerbeen niet mee wilde komen. Ik heb er gelukkig na de training geen last meer van.
Deze week twee keer braaf trainen om het huiswerk te doen.

1 reactie op „Keep on running“

Reageer

Archief