Hardlopen: mijn linker been is terug

afstandmeten.nlEcht schrikken hoe slecht mijn linker been mee komt bij het hardlopen. Het was voor mij een belangrijke reden om dit jaar te gaan hardlopen. Minder fietsen dus. Bij het fietsen kan je stiekem smokkelen en meer kracht met rechts geven om links te ontzien. Bij hardlopen is dat minder makkelijk. De beste oefening, voor een van een achillespees blessure herstellend been, is langlaufen. Op de crosstrainer in de sportschool doe ik dat. Om in evenwicht te blijven móét je wel dezelfde beweging maken met links en rechts.

Bij de eerste training op de atletiekbaan kon mijn linkerbeen helemaal niks. De technische oefeningen, skipping en trippling, zagen er nog debieler uit dan bij de andere start-to-runners. Ook de rondjes op de sintelbaan voelde alsof ik ze alleen met het rechterbeen liep. Met het linkerbeen als vijfde wiel aan diesel Dirk. ‘Dit is niet goed’ dacht ik. Ik maakte mij er wel een beetje zorgen over.
Vandaag ben ik met Ellen gaan hardlopen na het werk – het is al lekker lang licht ‘s avonds. Mijn been doet het weer! Het kost wel moeite maar het lukt, als ik er heel bewust op let. Goed knie optillen, voet vooruit, door linker knie buigen – rechts gaat vanzelf. Niet vergeten voet helemaal af te wikkelen en goed afzetten. Na twee minuten heel geconcentreerd hardlopen ben ik dan echt toe aan een wandelpauze.

Reageer

Archief