Fietsen in de polder

Leuk dat de zon weer schijnt. Maar wel schrikken. In huis. Ineens zie je stof en vuil waarvan je had gehoopt dat het er niet was. Djiezus wat zijn die ramen vies, vind je het gek dat het zo donker is binnen. Als we die ramen eerder hadden schoongemaakt, was dan ook het voorjaar eerder begonnen?

willempieWat een fijn zonnetje gisteren. Ik had me er nog flink op verkeken, want het was echt nog te vroeg om mijn winterjas op te bergen. IJskoude wind uit het noorden. Mijn handen vroren aan mijn stuur vast in de vijftien minuten die ik nodig had om van huis naar het stadje te fietsen. Brrrr.
Maar eenmaal uit de wind, in de luwte van het plein, echt een warm zonnetje. Niet dat laffe licht van een maand geleden, maar dat je het er warm van krijgt. Jas uit, sjaal af, heerlijk!  Ik kreeg gelijk zin om te fietsen. Op de racefiets door de polders, naar zee. In de duinen van Castricum naar Schoorl. Eerst maar even, om in te komen, een rondje Ilpendam, Broek in Waterland, Zunderdorp, Uitdam, Monnickendam en weer terug. Erg fijn stukje, met prachtig polderlandschap en een stukje IJmeer. Ik hoop dat vanmiddag het zonnetje weer doorbreekt.

1 reactie op „Fietsen in de polder“

Reageer

Archief