Best lastig, gras

Gras?Dit is het dan. Een jaar lang heb ik mijn best gedaan er een mooi gazonnetje van te maken. En wat is het nou eigenlijk helemaal?! Nog geen tien vierkante meter. Verticuteren, bemesten, onkruid verwijderen, maaien – dat laatste had iets vaker gemogen. Ik heb het gras zelfs liefdevol toegesproken. Het waren graszoden. Mooi strak lag het er in maar na een jaar zat de klad er in. Toen heb ik mij voorgenomen het niet op te geven en grasexpert te worden. Ik heb websites gevonden en boeken gelezen, maar het schiet nog niet echt op.

Ik denk achteraf, dat ik toch halverwege de winter die bladeren van het gazon had moeten wegharken. De sneeuw heeft het gras ook geen goed gedaan. Of misschien is het gewoon niet zonnig genoeg in de tuin op het noord-oosten. Het gras ligt ook wat lager dan de bestrating. Als het regent dan loopt het water zo het gazon op. De bodem wordt daar erg massief van, daar valt niet tegen op te verticuteren. Zucht… Misschien moet ik het ophogen en opnieuw inzaaien. Ja. Dat ga ik doen. Ik geef het nog niet op.

7 reacties op „Best lastig, gras“

Reageer

Archief