Vanavond: Pasta di Dirk!

Pappardelle met Italiaans stoofvlees
voor 8 personen

1500 gr magere runderlappen in kleine blokjes
2 el olijfolie
50 g gerookt ontbijtspek, in kleine stukjes
1 ui gesnipperd
2 tenen knolfook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 wortels, geraspt
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
1 blik tomaten (400 g)
1 klein blikje tomatenpuree
150 ml rode wijn
100 ml runderbouillon (van tablet)
verse pasta voor 8 personen, of 4 schalen pappardelle (pasta, schaal à 250 g)
100 g in dunne plakjes geschaafde Parmezaanse kaas

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees – in gedeelten – rondom bruin. Schep ze op een bord en bak in het bakvet het ontbijtspek, de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de bleekselderij, wortels en rozemarijn toe en bak ze 1 minuut mee.
  2. Voeg de tomaten met vocht, wijn, bouillon en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Schep het vlees erdoor. Zet het vuur heel laag en laat het vlees afgedekt in minimaal 2 1/2 uur gaar stoven. Ik zet het gerecht zelf altijd in de oven, heteluchtstand op ongeveer 140 graden, zodat het net blijft koken. Roer zo nu en dan door en controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  3. Kook de pasta in een grote pan met ruim water en wat zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af. Verdeel de pasta over 8 warme diepe borden en schep er wat stoofvlees met saus op. Strooi er geschaafde kaas over.

Zo. Succes ermee! En eet smakelijk!

Reageer

Archief