Bijzondere Bimbo

playboy2_jpg_275Dat is wel bijzonder. Playmate Meike Schulte schrijft een boek over haar ervaringen in ontwikkelingslanden. Haar boek ’Bimbo in de Bush’, verschijnt eind april.  Meike gebruikt haar bekendheid om ontwikkelingswerk onder de aandacht te brengen. Sterker nog, ze is er zo mee begaan, dat het me niet zou verbazen dat ze ooit om die reden heeft besloten te poseren voor Playboy.  ‘Ieder jaar vertrekt Meike op eigen kosten naar een plek in de wereld, vaak in the middle of nowhere, waar zij een langere periode aan de slag gaat in de ontwikkelingshulp. Dat is eens wat anders dan bekende koppen die een paar dagen arme kindjes gaan kijken en zelf in een vijfsterrenhotel overnachten.’
Artikel hier.

Kijk, zo doe je dat. En het schijnt dat ze nog goed kan schrijven ook. Ik vraag mij gelijk af of er meer boeken zijn die dit thema behandelen. Gewoon, persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen. Ik schaam me er bijna voor dat ik het antwoord op die vraag niet weet. Even zoeken op Bol.com levert niets op. Gek is dat. Wel kom ik een interessant boek tegen dat antwoord geeft op de vraag waarom ontwikkelingshulp meer kwaad dan goed heeft gedaan. The White Man’s Burden. Ga ik lezen. Misschien ook wel iets voor minister Koenders?

2 reacties op „Bijzondere Bimbo“

  • [...] mevrouw van de gestolen borsten mij zo bekend voor. Aha. Natuurlijk! Ik schreef  kort geleden een blog over playmate Meike Schulte. En nu vertrouw ik het niet meer. Meike heeft er wel wat voor over om in de publiciteit te komen. [...]

  • [...] Best bezochte pagina’s: 1. homepage 2. dirk zijn 3. wesley sneijder is een eikel (met dank aan @dijkshoorn) 4. lily allen (onverklaarbare stormloop via bing.com) 5. bah! initium, navarra 6. wallpapers national geographic (categorie) 7. drecul: de zon is boos 8. drecul in da mix: de middeleeuwen hebben nooit bestaan 9. islam is geen religie maar een haatdragende ideologie 10. bijzondere bimbo. [...]

Reageer

Archief