Interview met Wouter Bos

DEN HAAG-MINISTERRAAD-BOSIk heb er al eens gekscherend naar verwezen. De handschoenen gaan uit.’ Wouter Bos is minder voorzichtig met coalitiegenoten nu de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen. Het was een citaat dat ik tegenkwam in een artikel op internet. Maar zoals altijd met citaten, een wel heel erg eenzijdige weergave van het interview. Afgelopen zondagmiddag las ik in café l’Opera aan de leestafel het volledige interview in Vrij Nederland. Boeiend interview. Ik heb nu wat meer begrip en respect voor Wouter Bos. Hij legt uit waarom de opdracht waar hij voor staat moeilijk is. Regeren met een coalitiepartij die je bij de verkiezingen nog hard hebt bestreden. Daarbij nog een kritische fractie en een kritische achterban. Elk compromis dat je sluit in verband met de regeerbaarheid van het land wordt uitgelegd als een stap naar rechts. Terwijl de CDA achterban juist blij is met een beweging naar meer sociaal en dus compromissen eerder verwelkomt. Nou, het is zomaar een stukje van de inhoud dat mij is bijgebleven. Na wat volhouden heb ik het Bos interview ook teruggevonden op de website van Vrij Nederland.

Ik weet nu nog steeds niet wat de PvdA nou eigenlijk wil. Bos weet het hopelijk wel maar heeft het denk ik te druk om de boodschap uit te dragen. Of zoiets. En ik vraag mij ook af of er PvdA’ers zijn die zijn visie kennen, laat staan delen. Dus, Wouter, leg nou asjeblieft eens uit. WAAROM BELASTINGVERHOGING??? Het Wouter Bos nieuws op de website van de PvdA is bijgwerkt tot 21 oktober 2009?! Ik kan er het antwoord op mijn vraag niet vinden.

5 reacties op „Interview met Wouter Bos“

 • [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door PvdA Next en Politiek Next, Politiek Next. Politiek Next heeft gezegd: B: Interview met Wouter Bos: Terwijl de CDA achterban juist blij is met een beweging naar meer sociaal en dus … http://bit.ly/4uX4A8 #cda [...]

 • Pepijn:

  Heb je toevallig in de Telegraaf gelezen dat Bos belastingverhoging wil? Dat is door de Telegraaf namelijk wel erg uit de context geplaatst, en eenzijdig weergegeven. Bos heeft in Buitenhof enkel gezegd dat hij belastingverhoging voor de hoogste inkomensgroepen niet uitsluit, en het als reële mogelijkheid beschouwd, zo als er zo veel reële opties zijn.
  Die belastingverhoging zou alleen gelden voor de hoogste inkomensgroepen; en die hebben de afgelopen 20 jaar hun perecntage belasting zien dalen met ruim 20 procent! Bovendien zien we deze trend (van bel. verhoging voor rijksten) in andere (ons omringende)landen ook (niet dat dát een reden is om het ook te doen, maar toch).

 • Dirk:

  @ Pepijn. Ik ben ook niet tegen belastingverhoging, en inderdaad weet ik dat het slechts ging om het niet uitsluiten van lastenverzwaring. Maar als je dat zegt dan kan je natuurlijk wel vragen verwachten. Ik ben gewoon ongeduldig en kan de discussie erover niet afwachten.

 • Dat interview bij Buitenhof is trouwens ook een aanrader, Dirk. Ik denk er sindsdien weer voorzichtig aan om landelijk PvdA te gaan stemmen.

 • Dirk:

  @Patrick
  Goed dat je het zegt. Wil ik nog gaan kijken inderdaad.

Reageer

Archief