Wat wil de PvdA nou eigenlijk?

PvdArbeidIk wil best meer belasting betalen, maar dan moet het wel ergens goed voor zijn. Voor beter onderwijs, gratis openbaar vervoer of duurzame energie bijvoorbeeld. En het lijkt mij ook fijn als mijn ouders later de zorg krijgen die nodig is. En niet wegkwijnen op de soms mensonterende manier zoals dat nu in verzorgings- of bejaardentehuizen gebeurt.

Maar nee, dat is niet waarom PvdA de belastingen wil verhogen. Het kabinet heeft een gat in de begroting van 35 miljard euro en dat gat moet worden opgevuld. Wouter Bos gaat weer stoer doen omdat de verkiezingen er aan komen. „Ik ga de tegenstellingen opzoeken met de coalitiepartners. In campagnetijd heb ik meer vrijheid. Dan verdedig ik niet noodzakelijk meer het kabinetsbeleid. De handschoenen gaan uit.”, aldus Bos in een interview met Vrij Nederland.

Het is nog maar een optie hoor, het verhogen van het hoogste belastingtarief van 52 naar 60 procent. Een proefballonnetje van Paul Tang? Maar ja, dan moet je ook niet raar opkijken als er op wordt gereageerd. De verontwaardiging van de PvdA over de reactie van Balkenende is dan ook misplaatst. Politiek spel, dat is het. Gadverdamme! Bah! Ga iets nuttigs doen. Het land regeren. Ofzo. Of leg mij nou eens uit waarom die belasting-verhoging misschien wél nodig is. In plaats van te schelden op de premier. Wat wil de PvdA nou eigenlijk?

2 reacties op „Wat wil de PvdA nou eigenlijk?“

Reageer

Archief