Ik zou heel graag een blogje schrijven

Maar ik heb geen tijd!
Vandaag en gisteren gewerkt aan de boekjes voor de open dag van SG Antoni Gaudí. Zorgvuldig werkje en er gaat altijd meer tijd in zitten dan je denkt. Daarna heb ik een presentatie voorbereid voor mijn cursus ondernemerschap die ik volg bij het Horizon College. Erg leuk, maar omdat het de laatste bijkeenkomst is wil ik natuurlijk wel even knallen. Presentatie van het ondernemersplan voor Dirk Zijn bedrijven. :) De kunst van het maken van een PowerPoint presentatie is het weglaten. Ik heb dus voornamelijk gezocht naar beelden die mijn verhaal versterken. Eigenlijk vind ik een PowerPoint presentatie helemaal niet zo geschikt om een boodschap over te brengen. Een korte video ter illustratie, of gewoon een goed verhaal vertellen werkt beter. Maarja, het was de opdracht en ik heb mij er voor de verandering eens aan gehouden. Toch wel tevreden over het resultaat.

Morgen na mijn werk snel boodschappen doen, koken, speciale saus maken, sla en stokbrood regelen, en dan met de trein naar Utrecht CS voor een vergadering van Stichting Nova Atlantis. Ik heb beloofd voor het eten te zorgen. Het zal over de toekomst van de stichting gaan. Welke kant gaan we op en voor mij persoonlijk, wat wordt mijn bijdrage. Ik heb niet veel tijd en heb geen ander belang bij de stichting dan dat ik de medewerkers het allerbeste wens. Ik heb ooit als vriendendienst geholpen met het oprichten van de stichting en ben als bestuurslid ‘blijven hangen’.

Dinsdagavond presenteer ik dus mijn ondernemingsplan. Ik ben benieuwd wat mijn medecursisten presenteren en hoe zij zullen varen het komende jaar. Het was een leuke groep met verschillende type mensen. Een jonge werkloze met veel ambitie en gevoel voor trend, de beste patissier van Nederland die een eigen zaak wil starten, oude rotten in het consultancy vak die hun jeugddroom van het hebben van een eigen winkel willen waarmaken. Ik hoop ze allemaal nog eens te zien over een jaar.

Woensdag ga ik ‘s ochtends op bezoek bij mijn oude werkgever Bromet & dochters. Ik heb een afspraak met Lucas, ik wil graag op school weer een cursus videofilmen organiseren voor leerlingen en docenten. ’s Middags weer naar school om leerlingen van groep 8 en hun ouders te verwelkomen op de open dag van SG Antoni Gaudí. De school is open voor publiek van 15.00 tot 21.00 uur. Daarna kan je mij waarschijnlijk opvegen. En dan de volgende dag weer vroeg voor de klas en hopen dat die laatste twee dagen van de week een beetje snel voorbij gaan. Pff… Ik krijg nu al weer zin in het weekend.

Zo! Nou! Toch nog een blogje geschreven. Maar of ik er de komende dagen aan toe kom???

Reageer

Archief