Purmerend in Poëzie

Wie schrijft het beste, mooiste of grappigste gedicht over Purmerend? Duik in het verleden van de stad, kijk in de toekomst van de 600-jarige of bezie het hedendaagse Purmerend met de ogen van een dichter.
In het kader van de festiviteiten ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Purmerend wordt door Dichterskring Waterland in samenwerking met Stichting Purmerend 600 jaar Stad en Openbare Bibliotheek Waterland een dichtwedstrijd georganiseerd: Purmerend In Poëzie. Met als thema: Purmerend 600 jaar stad, in de breedste zin van het woord.
Alle dichtvormen zijn toegestaan. Van rijmend tot vrij, van limerick tot sonnet en van gevoelig tot komisch. Creativiteit en originaliteit worden zeer gewaardeerd.
De inzending staat open voor twee leeftijdscategorieën: tot en met 16 jaar, en voor 17 jaar en ouder. Elke inzender mag mee doen met maximaal drie gedichten van elk ten hoogste 30 regels (inclusief witregels).

dichterskring‘Wie schrijft het beste, mooiste of grappigste gedicht over Purmerend? Duik in het verleden van de stad, kijk in de toekomst van de 600-jarige of bezie het hedendaagse Purmerend met de ogen van een dichter.

In het kader van de festiviteiten ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Purmerend wordt door Dichterskring Waterland in samenwerking met Stichting Purmerend 600 jaar Stad en Openbare Bibliotheek Waterland een dichtwedstrijd georganiseerd: Purmerend In Poëzie. Met als thema: Purmerend 600 jaar stad, in de breedste zin van het woord.

Alle dichtvormen zijn toegestaan. Van rijmend tot vrij, van limerick tot sonnet en van gevoelig tot komisch. Creativiteit en originaliteit worden zeer gewaardeerd.

De inzending staat open voor twee leeftijdscategorieën: tot en met 16 jaar, en voor 17 jaar en ouder. Elke inzender mag mee doen met maximaal drie gedichten van elk ten hoogste 30 regels (inclusief witregels).’

Kom op, Purmerendse Dirk Zijn bezoekers! We gaan voor de eerste prijs! Ik heb nog wel wat ter inspiratie. Gedichies van een over het paartd getilde bibliotheekmedewerker.

2 reacties op „Purmerend in Poëzie“

Reageer

Archief