Fabian en Prem in 'De Herkansing'

Nou, ik heb de aflevering gezien hoor. Wat een ongelofelijke treurigheid. En hoe waar ook. Dit soort pubers heb je op alle scholen in Nederland. Ik schat dat één op de dertig leerlingen worstelt met dezelfde problemen als Fabian. Ik zie en spreek ze dagelijks bij mij op school.
Prachtig hoe Prem in het gezin ‘duikt’ met alle goede bedoelingen. Oprecht, en vastbesloten er wat van te maken. Jammer dat hij er niks mee bereikt. Zijn poging is even dapper als kansloos. Het gezin komt erachter dat Fabian last heeft van het stigma van autist dat sinds de basisschool aan hem kleeft.  Maar het lucht niks op om dat te weten. Je bent een gewone jongen Fabian, dus wat ga je daar aan doen? Het antwoord op deze vraag die hem door zijn moeder wordt gesteld kan Fabian niet geven. Het is een vraag die hem nog meer benauwd dan het stigma van autist. Reden temeer om te blijven blowen. De enige manier om het uitzichtloze leven te ontvluchten. En ook de voornaamste oorzaak dat alle pogingen, om op het rechte pad te komen, op niks uitlopen. Treurig, treurig en nog eens treurig.

Reageer

Archief