Pats! Billekoek Wesley Sneijder

Alweer. En deze keer van Henk Spaan. Spaan Geeft Punten in het Noordhollands Dagblad van vandaag. Een dikke 9 voor Javier Zanetti die als voorbeeld wordt gesteld voor kabouter Wesley. Ik typerdetyp de tekst wel even over. Hiero:

‘Voorafgaand aan de wedstrijd Inter-Milan toonden Wim Kieft en Marco van Basten zich op Sport 1 respectievelijk kwaad en verbaasd over de ophef die er nu driekwart jaar heerst rond Wesley Sneijder. De vrijdagavond ervoor hadden de volkskomieken van RTL 7 zich nog erg vrolijk gemaakt over het verschil in formaat tussen de middenvelder zelf en zijn voertuig: een Hummer. De kijker kon niet anders dan mee lachen.
Een Hummer is zó 2004, dat het vandaag de dag zielig is erin te worden aangetroffen. Het merk is in 2009 trouwens overgenomen door de Chinezen van Sichuan Tengzhong. Weten de Sneijdertjes veel.
Dat hoeft ook niet. Je moet een voetballer beoordelen op zijn voetbalkwaliteiten en niet op zijn privéleven, aldus de twee oud-internationals. Ze maakten er echt een dingetje van. Een half uur later kreeg Sneijder rood voor gedrag dat je van een Hummer-piloot kan verwachten.
Wat ik het ergste vond aan de hele scène was dat Sneijder in bedwang moest worden gehouden door de helft van zijn teamgenoten en hoe heerlijk hij het vond weer in het middelpunt van de belangstelling te staan. Kijk eens! Muntari moest hem vasthouden, want anders. Na afloop viel die andere hystericus, Mourinho, hem nog om zijn nek ook.
Kees Jansma, straks weer perschef van het Nederlands elftal maar nu even niet, kweet zich prima van zijn taak.
“Dit is voor voor de critici”, bracht Kieft uit.
“Die hebben hier gelijk”, zei Jansma.
Daarna ging het nog even over ‘emoties’ en dat Wesley hiervan zou leren. Geloof mij: deze jongen is uitgeleerd. Inter moet hem weer twee weken missen. Dat brengt zijn aantal gespeelde wedstrijden in de Serie A op 56%.
Vergelijk het eens met de 100% speelminuten van Javier Zanetti. Of diens vijftien jaar in de Serie A, met bijna 500 gespeelde wedstrijden. Een club heeft meer aan Zanetti dan aan Sneijder, hoe goed Van Basten de laatste ook vindt. Dat vond hij Sulejmani ook.’

Fragment uit de wedstrijd Inter-Milan hier.

Reageer

Archief