P3 en de jaarrekening

Vóór de analyse, eerst even duidelijkheid over wat cijfers. De informatie komt voornamelijk van de gemeente Purmerend en is online beschikbaar. Het Boek van Maatregelen bij de Programmabegroting 2010-2013 geeft inzicht in de voorgenomen bezuinigingen van het college van B&W. De besluitenlijst is het resultaat van de raadsvergadering na behandeling van de Programmabegroting. Een deel van de informatie komt uit de jaarrekening die ik vandaag heb ontvangen.

Het Pop- en Cultuur Podium P3 kost de gemeente jaarlijks ruim 1,2 mln. aan exploitatie en
kapitaalslasten. Daarnaast is er een bedrag geraamd voor groot onderhoud. In 2008 telde P3 ruim
37.000 bezoekers. De halfjaarcijfers van 2009 zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat bij ongewijzigd
beleid in 2009 sprake zal zijn van een nog groter exploitatietekort.

‘Het Pop- en Cultuur Podium P3 kost de gemeente jaarlijks ruim 1,2 mln. aan exploitatie en kapitaalslasten. Daarnaast is er een bedrag geraamd voor groot onderhoud. In 2008 telde P3 ruim 37.000 bezoekers. De halfjaarcijfers van 2009 zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat bij ongewijzigd beleid in 2009 sprake zal zijn van een nog groter exploitatietekort.’

De bezuiniging is vastgesteld op €240.000. Er blijft dus nog €1.200.000 – €240.000 = €960.000 over van de  gemeentelijke bijdrage. Daarvan is €505.082 bestemd voor gebouw en inrichting. Van dat bedrag worden onder andere hypotheken afgelost voor gebouw, installaties en inrichting. De Gemeente Purmerend is de hypotheekverstrekker. Eigenaar van het pand is de Stichting Concert- en Cultuurpodium P3.

9 reacties op „P3 en de jaarrekening“

 • Dennis:

  Sja, maar programmeren ze nu kostendekkend? Da’s volgens mij nog niet duidelijk. Hoeft ook niet voor mij als ze maar gevarieerd en voor iedereen goeie dingen neerzetten. Daar heb ik best wel wat voor over.

  En niet voor zinloze verbouwingen, kruispunten die twee keer opnieuw ingericht moeten worden omdat de bus er anders niet door kan, een westerstraat die binnen 1 jaar compleet opnieuw moeten worden herbestraat omdat 1 of andere gek een rotondemodel bedacht heeft en nu de parkeerplaatsen de andere kant opwijzen, etc etc.

  NADENKEN IDIOTEN!!! KWAAD!!!

  Wijntje?

 • Dennis:

  En dit wil ik ook nog even kwijt!

  Kreeg vorige week het verzoek om de parkeervergunning voor volgend jaar vast te betalen. In de begeleidende brief staat letterlijk: De gemeenteraad heeft besloten het bedrag voor uw vergunning dit jaar te verhogen. De belangrijkste reden is dat de gemeente Purmerend haar tarieven meer gelijk wil schakelen met dat van (grote) omliggende gemeentes.

  Vorig jaar 42 euro, dit jaar 54 euro. Da’s bijna 30%.

  Zo makkelijk werkt dat dus in gemeenteland. Geef, burgers, geef!

  GRRRRRRRRR!!!!

 • Dirk:

  Dan maar de politiek in? Dirk Zijn Partij? :) Antwoord op je vraag over P3 komt later. Lekker!

 • drecul:

  Cultuur hoeft niet kostendekkend te zijn kan gewoon van gemeentebelasting betaald worden. (daar is het voor) Maar ja dan moet je het niet in de zakken stoppen van hoge ambtenaren en interim managers.

  Of een Arriva een contract geven i.p.v. connexion omdat ze goedkoper zijn en dan alle bushaltes verbouwen omdat dat ouwe arriva meuk hoger is.

  En na 2011 alles weer verlagen omdat we dan weer met een goedkopere busmaatschappij in zee gaan.

 • Dirk:

  Ik kan mij niet voorstellen dat de gemeente het verbouwen van de bushaltes betaalt. Denk dat Arriva dat zelf dokt.

 • drecul:

  Volgens mij niet.

  http://www.purmerend.nl/eCache/INT/71/352.html

  Arriva is ook niet gek, als het contract in 2011 niet verlengt wordt dan hebben ze al die bushaltes voor jan joker betaald.

 • Dennis:

  sja, zou wel eens leuk zijn om een verzameling van al dit soort bizarre gemeentelijke investeringen op een rijtje te krijgen. Hoeven ze er geen dure consultants voor in te huren en dat scheelt dan weer bij de jaarlijkse verhoging van de belastingen.

 • drecul:

  Er was jaren geleden zo’n programma over de balk geheten.
  ik vrees dat ie zakkenvullers zich geen moer daar van aantrekken.

 • [...] Ik heb hem bestudeerd, de jaarrekening. Nu ben ik aardig gewend om naar jaarrekeningen te staren, maar dan meestal met een iets meer uitgebreidde toelichting. Ik heb dus nog wel wat vragen over de jaarrekening van P3. [...]

Reageer

Archief
Categorieën