Google wereldheerschappij

google cartoonGoogle wordt te machtig. Dat dacht ik toen ik dit las. Of dit dan? Het zijn twee willekeurige voorbeelden. Ik lees bijna dagelijks nieuws waaruit blijkt dat de macht van Google onvoorstelbaar groot is. Vandaag was Google ook weer in het nieuws. Over het wel of niet verwijderen van beeldmateriaal van de aanval op Berlusconi. In het begin van de week waren de foto’s via de Italiaanse Google Image search nog te vinden, nu niet meer. Ik kwam het nieuwsbericht tegen op de voorpagina van Google niews Nederland. Maar nu, een paar uur later, staat het er niet meer. Binnen vijf uur verwijderd. Terwijl het nieuws normaal gesproken minstens een dag op de voorpagina blijft staan. Automatisch gegenereerd nieuwsbericht gewist? Google censuur? Het lijkt er veel op. Google regeert het nieuws. Google rules the world.

1 reactie op „Google wereldheerschappij“

  • [...] Nexus One! Dat wordt serieus een concurrent voor de iPhone. Het gaat Google weer lukken om de markt te vergroten. Internet wordt al geregeerd door Google, alleen jammer dat steeds meer internetpagina’s vanaf de mobiele telefoon worden geopend. Daar hadden ze nog niet zoveel kaas van gegeten bij Google. Die markt lag nog open. Maar dat is definitief voorbij. Het Android besturingssysteem is over de kinderziektes heen. De application manager van Android doet het goed. Er zijn nog niet zoveel applicaties als voor iPhone maar dat is een kwestie van tijd. En nu hebben ze dus ook de hardware die het op kan nemen tegen de aantrekkelijke iPhone. De nexus is een pracht apparaat. Op de plaatjes tenminste. En de specificaties liegen er niet om. Ik kan niet wachten tot ik hem dinsdag 5 januari 2010 in de winkel kan bewonderen. Lang leve de Google wereldheerschappij! [...]

Reageer

Archief