De andere kant van het islamdebat

John Esposito (69) van Georgetown University en Dalia Mogahed (35) van het Gallup Centre for Muslim Studies (en islamadviseur van president Barack Obama) deden zes jaar lang veldwerk onderzoek in islamitische landen. De resultaten van het onderzoek legde ze vast in het boek Wie spreekt er namens de islam?
Zij stellen onder andere dat 7 procent van de moslims ‘politiek geradicaliseerd’ is. Een grote meerderheid wijkt in zijn voorkeuren niet af van inwoners van westerse landen. Moslims beschouwen democratie, vrijdheid, westerse expertise en technologie als belangrijke verworvenheden. “Dit zijn harde feiten,” zegt Esposito. “Die kunnen niet langer worden genegeerd.”
Volgens Dalia Mogahed “droomt de gemiddelde moslim niet van de jihad (heilige oorlog), maar van een betere toekomst voor zijn kinderen, van goed onderwijs en een goede baan.”
Daarom vergissen islamcritici als Wafa Sultan zich als zij de islam omschrijven als een “politieke, haatdragende ideologie”.
Esposito en Mogahed worden gekritiseerd als ‘islamofielen’ die weigeren in te zien dat de islam intrinsiek geweldadig en hegemonistisch is. Esposito, een Italiaan uit Brooklyn, New York: “Hirsi Ali, Geert Wilders, Wafa Sultan hebben een tunnelvisie. Wat zijn hun bewijzen? Het is hetzelfde als te beweren dat alle Italianen maffiosi zijn en alle joden zionisten.”

1 reactie op „De andere kant van het islamdebat“

  • Max:

    De islam is verschrikkelijk en moet liefst helemaal uit onze samenleving worden verwijderd!…Miljoenen niet-moslims zijn door de eeuwen heen vermoord, vervolgd, of op de vlucht geslagen voor de islam.Jihad en doden zijn het hoofd van de islam. Neem ze weg, dan neem je het hoofd van de islam weg.De Koran roept alle moslims op om mee te strijden voor de uitbreiding van de Dar al-islam…„De heerschappij is alleen voor Allah.”/Koran:12:40…„De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld” (Koran 4:76, 60:4)…„Ongelovigen/niet-moslims zijn de vijanden van moslims.” (Koran 4:101.) …„Bestrijd hen tot er geen Kerk meer is en de religie alleen nog die van Allah alleen zal zijn!” (Koran 2.193)…„Tussen ons en u is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD totdat u gelooft in Allah alleen!” (Koran 60.4)…„Allah is de vijand van iedereen die niet-moslim is.”(Koran2:98)…„Wie vrienden wordt met ongelovigen/niet-moslims is Allah ongehoorzaam” (Koran 5:81.)… „Dood hen die niet in Allah en het hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en zijn Boodschapper verboden hebben verklaard” (Koran 9:29)…„Een Kafir (niet-moslim) mag onthoofd worden” (Koran 47:4)… „Een Kafir mag geterroriseerd worden” (Koran: 8:12)…enz,enz…VERSCHRIKKELIJK!…De inhoud van de Koran is zo geformuleerd dat de bevelen gericht zijn aan moslims van alle tijden, dus ook aan de moslims van nu.In tegenstelling tot teksten in bijvoorbeeld de Bijbel die juist zijn geformuleerd als historische verhalen waarbij de gebeurtenissen in een ver verleden in een context worden geplaatst, is dit bij de Koran niet het geval…

Reageer

Archief
Categorieën