Partij van de Arbeid

Ik heb een haat liefde relatie met politiek. In haast elke partijprogramma herken ik wel iets wat mij aanspreekt. Nou oké, christelijk, daar heb ik niet zo veel mee. Ik ben zeg maar sociaal-liberaal-democraat. Als het slecht gaat met een politieke partij dan heb ik daar doorgaans geen boodschap aan. Beetje leedvermaak en dat was het dan wel. Maar als het slecht gaat me de sociale partijen van ons land dan gaat mij dat toch aan het hart.

Ik erger mij al jaren aan de kwakkelende PvdA. En ergeren is een understatement. Zo raakte ik gisteren weer flink over de zeik toen ik de reacties las van partijleden over de interne kritiek op fractievoorzitter Hamer. Ik weet niet wat ik van Hamer moet vinden en ik vind het nogal makkelijk om kritiek te geven op een kopstuk van een partij. Bovendien komt de kritiek van lege huls Samson. Die blaataap heeft vlak daarvoor bij Pauw en Witteman nog zitten verdedigen dat het zo goed gaat met de PvdA.  Nee, dat zal een geloofwaardige partijleider worden.

Dat de partijtop reageert op de kritiek lijkt mij logisch. Maar hoe dom dan ook weer. Eerst de duoblog van Wouter Bos en partijvoorzitter Ploumen. Ja, laten we het samen schrijven dan is het net alsof we het menen, moeten ze hebben gedacht. Uhuh, net zoveel waard als hun steun voor minister Ella Vogelaar. “En nu aan het werk allemaal” besluiten ze daadkrachtig. Daarna las ik in een artikel een argument dat ik typerend vind voor de PvdA van dit moment. Als reden om Hamer niet te slachtoferen werd genoemd dat het niet de juiste tijd ervoor was. Het zou alleen maar voor meer onrust zorgen en dat kan de partij niet gebruiken zo vlak voor de verkiezingen. Hoe bedoel je??!! Hamer is een drama maar we houden haar nog even?! Daarnaast zijn er nog een heleboel partij coryfeeën die nu de knuppel is gegooid openlijk roepen om het aftreden van hamer.

Ook babyboomer Youp van ‘t Hek en de mannetjes van geenstijl.nl geven nog even hun mening. Youp doet aan het einde van zijn collumn een beetje stoer (Net alsof hij zo goed weet hoe het moet. Nou doe dat dan ook praatjesmaker, stel jezelf verkiesbaar. In Amsterdam desnoods.) maar de voorbeelden die Youp gebruikt en de cynische toon van Pritt, verwoorden wel mijn gevoel.

Nou goed, Hamer wordt binnenkort aan de kant gezet. Evengoed zal het de partij niet redden en de PvdA wordt bij de landelijke de verkiezingen van de kaart geveegd. Kan er eindelijk eens echt iets gaan veranderen binnen de partij.

Reageer

Archief