Stres voor de Open Avond

Maandag en woensdag waren de open dagen van SG Antoni Gaudí. Was heel spannend! De eerste dag was ik nogal gestrest. Zeker ook omdat ik nauwlijks had geslapen de nacht ervoor. Ik was tot in de kleine uurtjes bezig geweest de Powerpoint presentaties perfect in orde te maken. Samen met het aanmeldingsformulier en een index-webpagina wilden we maandag de bestanden op 800 USB-sticks kopieren. Met 2 klassen 2 keer een uur in 2 computerlokalen. Helaas, het netwerk wilde niet meewerken. De bestanden die ik in het netwerk had gezet werden blijkbaar overbelast en er onstonden fouten bij het kopieren. Tegen de tijd dat we erachter kwamen was het te laat om een andere oplossing uit te proberen.

Daarna begon de stress pas echt goed. We wilden voor de open dagen vooral zorgen dat de sfeer goed over zou komen. Een kampvuur bij de ingang van het schoolplein, zoete geur van versgebakken wafels in de aula bij de koffie, tapas voor later op de avond, plantjes, bloemen, meer van dat soort dingen. Leuk om te bedenken maar het moet ook allemaal op tijd voor elkaar komen. De tijd begon flink te dringen en bij een eerste open dag van een nieuwe school is er nog weinig routine. Het eten was besteld om 17.30 uur maar toen waren we nog lang niet klaar met opbouwen. “Gelukkig” was het eten te laat en waren we toen we om 18.10 uur aan tafel gingen een stuk verder. Wat minder leuk was dat het eten om 18.15 uur op moest zijn omdat de leerlingen zouden komen om te oefenen met de rondleiding. Dat oefenen schoot er dus bij in :-( en om krap half zeven kwamen de eerste gasten (een half uur te vroeg).
Het werd héél snel héél druk. Leerlingen begeleidde de eerste bezoekers naar de aula voor koffie en wafels. Voordat de eerste groep kon worden opgehaald voor de rondleiding was de aula bomvol. Een dikke rij mensen stond te wachten om de aula in te gaan. Een net zo dikke rij wilde eruit. Dat ging niet. Het werd nog gezelliger… er was een grote groep aan de verkeerde ingang aan het kloppen en die waren uiteindelijk binnen gelaten. Zij kwamen recht op de rij voor en van de aula af zodat de boel echt vast liep. Ik probeerde te sturen waar dat kon maar het was inmiddels niet echt mijn dag meer.

Toch waren de open avonden een succes. Maandag was de sfeer goed maar liep de rondleiding vanwege de enorme drukte in de soep. Woensdag waren de logistieke problemen opgelost en ging eigenlijk alles perfect. Leuke reacties van bezoekers en in ons IVaR-lokaal waren de mensen super enthousiast. Zelf heb ik twee keer een volle aula toegesproken. Ik was niet eens echt zenuwachtig en vooral de tweede keer had ik er een goed gevoel over.

Reageer

Archief