De toekomst van het onderwijs

Pedro De Bruyckere vetelt in een vodcast over de zin en onzin van technologische toepassingen in het onderwijs. Het filmpje was een inzendig voor de Strijd om het Beste Idee voor Docenten. Een wedstrijd die op 17 november 2010 door Noordhoff Uitgevers werd georganiseerd in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. De belangrijkste boodschap van Pedro: overschat het effect van technologie niet. Het Unique Selling Point in het onderwijs is en blijft persoonlijk contact tussen docent en leerling.

“Teach as you preach!”, besluit Pedro zijn betoog. “Ik had natuurlijk mijn studenten een taak kunnen geven of een video voor ze kunnen maken, om vervolgens bij jullie uit te leggen hoe belangrijk contact met studenten is. Maar dat zou hypocriet zijn, dus ik heb voor mijn studenten gekozen. Ik ga nu lesgeven. Bye!”

Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur. Pedro is een van de auteurs van het boekje ’Is het nu generatie X, Y of Einstein?’ Een must read voor iedereen die met pubers te maken heeft. Het boekje is te bestellen op Plantyn.com. Check zeker ook http://xyofeinstein.wordpress.com

Reageer

Archief