7. The Beatles – I Want You (She’s So Heavy)

Dirk Zijn gaat het jaar 2010 uit met de TOXS 31 hitlijst. De beste muziek allertijden volgens Patrick Oxsener. Het aftellen is begonnen.

7. THE BEATLES – I Want You (She’s So Heavy)

Zoals er een Beatles- en een Stones-kamp is, zo heb je onder Beatles-fans onderling ook altijd onderscheid tussen Lennon- en McCartney-aanhangers. Ik doe daar niet aan mee, maar toch viel het me bij het samenstellen van deze lijst op dat mijn favoriete Beatles-liedjes stuk voor stuk door John Lennon geschreven zijn – de credit Lennon, McCartney is ooit  overeengekomen om de inkomsten zo netjes mogelijk te verdelen, maar feitelijk schreven de twee nauwelijks samen. I Want You (She’s So Heavy) staat op Abbey Road, het laatste album dat the Beatles samen opnamen. Dat hadden ze zo afgesproken en op een of andere werkte dat bevrijdend voor de bandleden, die elkaar tijdens de opnames van The White Album en Let It Be nog bijkans de tent uit hadden gevochten.

Lees meer en luister op www.oxsmedia.nl

Reageer

Archief