Drecul: De Wiet Ausweis

Ivo Opstelten wil een pasjes systeem invoeren voor koffieshops, zodat iedereen alleen nog in zijn eigen gemeente via een pasje terecht kan in een koffieshop. Dit om toeristen weg te houden en de overlast terug te brengen. Hoe naïef kun je zijn?

De praktijk heeft namelijk al lang uitgewezen dat wanneer een koffieshop in een gemeente gesloten wordt, de handel zich gelijk verplaatst naar het illegale circuit (de straat), waar naast wiet ook harddrugs verhandeld worden.
Sowieso is het gedoogbeleid in Nederland van de zotte. Tis alsof je tegen een bakker zegt je mag brood verkopen, maar je mag er maar 3 bakken en tegelijkertijd in je winkel hebben. Des te vreemder omdat alcohol, een harddrug die per jaar zo’n 1900 slachtoffers maakt, gewoon vrij verkocht mag worden. De eerste wiet dode daarentegen moet nog gevonden worden.

Veroorzaakt een koffieshop dan echt zoveel overlast? Afgezien van wat fout parkeerders en drukte, niet meer dan een gemiddeld café denk ik. Daarbij geven mensen onder invloed van alcohol meer overlast dan mensen onder invloed van wiet.

Zo’n pasje is natuurlijk super handig om in kaart te brengen wie zich te goed doet aan dat super gevaarlijke plantje. Jouw zorgverzekeraar staat te springen om je premie te verhogen, zoals men ook al bij rokers probeert.

Of zou dat plantje nog steeds een te grote bedreiging zijn voor tal van industrieën…?

Reageer

Archief