Beemster krijgt Junior College

Nou is dat nog niet helemaal zeker, maar het was wél de kop in het Noordhollands Dagblad vanochtend. Op de website van NHD is (nog) geen artikel te vinden dus plaats ik hieronder één op één het persbericht van de gemeente Beemster.

Beemster en de PSG onderzoeken mogelijkheden voor Junior College in Middenbeemster

Beemster en de PSG onderzoeken mogelijkheden voor Junior College in MiddenbeemsterIn samenwerking met de Purmerendse ScholenGroep (PSG) gaat de gemeente Beemsteronderzoek verrichten naar de behoefte om in Beemster een zogenaamd Junior College op terichten. Doel van een Junior College is om de overgang voor leerlingen van de basisschool naareen school voor voortgezet onderwijs geleidelijker te laten verlopen.

Het voornemen van het college van Beemster staat beschreven in het collegeprogramma 2010-2014 dat tijdens de raadsvergadering op 23 september 2010 aan de raad is aangeboden.

Al in een eerder staduim heeft PSG de wens geuit om in Middenbeemster een aparte vestigingte willen openen voor de leerlingen in de leerjaren 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Degemeente Beemster ziet hiertoe mogelijkheden en heeft onlangs samen met PSG onderzoekgedaan naar de financierbaarheid en de haalbaarheid voor het openen van een dergelijkevestiging in Middenbeemster. De positieve uitkomsten van dit eerste onderzoek geven hetcollege van Beemster voldoende aanleiding om een vervolgonderzoek te doen naar de behoefteaan een Junior College in Beemster.

Gelet op de bevolkingsontwikkeling en leerlingenprognoses voor de komende jaren en de langetermijn, zou een dergelijk Junior College voldoende kansen hebben om succesvol te worden.De vestiging van een onderbouwlocatie in Middenbeemster maakt de overstap naar hetvoortgezet onderwijs voor jongeren uit Beemster en omstreken gemakkelijker. Een definitieveschoolkeuze kan worden uitgesteld tot de leerling naar de 3e klas van het voortgezet onderwijsgaat. De vestiging is bedoeld voor leerlingen in Beemster en omstreken met een schooladviesvoor Vmbo, HAVO of VWO. Leerlingen voor het gymnasium en het praktijkonderwijs kunnen geengebruik maken van dit Junior College.

Reageer

Archief