Nederland, o Nederland

Onwaarschijnlijk goed was Nederland in de tweede helft tegen Brazilië. Een fel, technisch sterk en medogenloos Oranje dreef de Goddelijke Kanaries tot wanhoop. Door uitstekend vooruit te verdedigen als team. Supersnel omschakelen na een mislukte aanval, zoals ook Barcelona in goede doen dat kan. Van spits tot laatste man, van linksbuiten tot rechtsback, iedereen jaagt na balverlies op de bal. En niet alleen erachteraan rennen, vaak ook veroveren. Vooral op het middenveld, waar de aanvallers de geweldenaars Van Bommel en De Jong tegenkomen, werden heel wat ballen afgepakt. Deze spelwijze hanteert Nederland al het hele toernooi. Het zorgde ervoor dat ze kinderlijk eenvoudig in de kwartfinale zijn gekomen. Niemand had durven dromen dat ze het ook tegen de topfavoriet voor de wereldtitel zouden kunnen. HUP HOLLAND!

Boze kanarie

1 reactie op „Nederland, o Nederland“

  • FIVEstrng:

    Yeeeehaaaa! Wat een wedstijd! Geweldige foto trouwens… Jij hebt volgens mij de meest bizarre wedstrijd-kijk-plek gehad; op de heetste dag van het jaar in een skipak voetjebal kijken ;-) . Heb je het wel een beetje meegekregen?

Reageer

Archief