Tourflits

Briljant, dat zijn ze. De tourflitsen van Patrick Oxsener verschenen tot nu toe niet op internet. Een select gezelschap waarvan het mailadres min of meer toevallig in de laptop stond ontving de hilarische stukjes over de avonturen van fietsfundamentalist Patrick, verslaggever Sjors en TomTom van ‘t Hek in de studio. ‘Eén gek op een fiets, één op de motor. Patrick en Sjors Spelen Tour de Fransje en dat doen ze niet al te best…’

De fietsfundamentalist is weer op reis, dus er komen weer tourflitsen aan. Ditmaal van uit Italië waar Patrick de zoveelste tocht der tochten gaat fietsen. Vraag me niet hoe die heet. Lees het op Tourflits de weblog: tourflits.blogspot.com. Voorproefje: tourflits uit 2009, met Dirk als figurant.

Willempie

Ja, een bijzonder goedenavond lieve mensen: hier is dan weer TomTom van ‘t Hek voor een korte Tourflits op de avond voor La Marmotte. Zijn de mannen er een beetje klaar voor Sjors?

Sjors: Wat heet TomTom, Dirk is er hartstikke klaar voor! Nietwaar Dirk?
Dirk: Dat klopt Sjors, goed dat je het vraagt overigens. Nee hoor, het gaat hartstikke goed. Twee dagen geleden de Telegraphe en de Galibier beklommen en dat ging als een speer. Net gedoucht en geschoren, dat scheelt toch al gauw een kilootje of twee aan gewicht, dus da’s lekker meegenomen en…
Sjors: Whoehahahaha! Die Dirk, zo’n fijne jongen, zo’n humor ook.
Erik: Wij zijn ook helem…
Sjors: En vertel eens Dirk, wat is het doel voor morgen?
Dirk: Sjors, ik heb mijn hartslagmeter weggegooid en ik ga lekker genieten. En als ik dan aan het eind van de dag die Alpe d’Huez nog opmag, dan is dat een goeie bonus. Oh ja, en bovenop bij de finish natuurlijk een lekker sigaretje roken!
Sjors: Kijk menschen, dat is nou de instelling. Al die fanatieke fietsfundamentalisten ook met hun gelletjes en geschoren benen…
Patrick: Hallo Sjors, je hebt zelf je benen ook ges…
Sjors: Heb je tot slot nog een boodschap voor de mensen thuis, Dirkensteyn, ouwe pik?
Dirk: Negentien weken vakantie voor iedereen!
Erik: Zeg, mogen wij nu ook nog wa…
Sjors: Dat lijkt me een fijne afsluiter Dirk, fijne discipel van me.
Patrick: Sjors!
Sjors: Wat is er, joh?
Patrick: Ook ik ben er helem…
Sjors: Terug naar de studio!
Erik: Mag ik nog even de gr…

TomTom: Hoe gaat dit aflopen, lieve menschen? We horen het morgen, tot dan!


Reageer

Archief