Hardop denken

Hartstikke leuk zo’n weblog. Toen ik mijn blog van Hyves verhuisde naar WordPress, ben ik intensief begonnen met schrijven. Ik had er ook veel tijd voor, want met spaarverlof. Koste geen enkele moeite om drie of meer artikelen per dag te schrijven. Het vloog ook mijn toetsenbord uit, langer dan anderhalf uur per dag was ik er niet mee bezig.

Vanaf december 2009 doe ik het naast een volle werkweek. Helemaal nu er steeds meer werk komt van mijn eigen bedrijf, is het schrijven op het weblog niet meer zo vanzelfsprekend. Gewoon te druk. En omdat ik toch regelmatig wil posten, komt door gebrek aan tijd de kwaliteit onder druk te staan. Vind ik zelf althans.

Vandaar de vraag: waarom zo vaak posten? Nou. Daarom. Omdat ik dat gewend ben; Omdat ik het leuk vind om te schrijven; En omdat ik het idee heb dat vaste bezoekers dat waarderen. Maar dat is natuurlijk allemaal nog geen goede reden… Dus ga ik minder schrijven.

Ik denk er verder over om een tweede weblog te starten. Eentje naast mijn eigen persoonlijke blog. Een weblog dat het nieuws volgt (en maakt) en waar mensen persoonlijk commentaar geven op actuele zaken. Of Dirk Zijn gaat die functie krijgen. Dirk Zijn als beweging? Met vaste bloggers (inclusief vaste sidekick Drecul) en gastbloggers. Misschien is het leuk om leerlingen van mijn school een podium te bieden. Zoiets. Motto kan onveranderd blijven: niet voor mensen in een keurslijf. Of niet. Misschien iets teveel eer voor mijn naam. Aan de andere kant, een podium waar iedereen zijn menig mag geven en hebben… bestaat dat al? En hebben bezoekers daar wel behoefte aan?

6 reacties op „Hardop denken“

 • drecul:

  Ja dat bestaat al, dat noemen we social media , a la Nujij (slechte kwaliteit) en zaplog (goede kwaliteit) ;)

  Mocht er in wordpress een plugin voor bestaan kun je het overwegen en anders moet je het wiel opnieuw uitvinden.

  En de vraag is of je dat wilt.
  Daarbij kun je beter eerst meer bezoekers opbouwen want niets is zo erg als een leeg social website.

 • Dirk:

  Ja, duh! Nee, dat bedoel ik niet. Natuurlijk bestaan er websites waar meer mensen input leveren. Ik bedoelde: uiteenlopende en tegengestelde meningen verzamelen op één site. Niet doen alsof je de enige echte waarheid verkoopt maar juist de verschillen aan bod laten komen. Alle websites die ik ken trekken toch een bepaald soort bezoekers aan. En auteurs. Maar dat is misschien wel logisch. Omdat daar dan blijkbaar behoefte aan bestaat. Om het samen eensch te zijn.

 • drecul68:

  Iedere site heeft zijn eigen stromingen, Nujij bijvoorbeeld is van ilse media en heeft een uiteenlopend publiek. Maar ik heb uit eigen ervaring meegemaakt dat sommige onderwerpen gewoon door de redaktie niet getolereerd worden en gedelete worden.

  Zaplog heeft een systeem waar bijdrages ondersteund worden via annotaties (linken naar bronnen die het verhaal bevestigen) wat een blog al een stuk geloofwaardiger maak.

  daarbij wil ik ook niet de waarheid verkondigen maar slechts mijn eigen mening.

  Ik heb de wijsheid ook niet in pacht dus wie zegt dat ik gelijk heb. Ik ga wel graag in discussie om tot nieuwe inzichten te komen of om gewoon me zin door te drijven ( alleen als ik echt gelijk heb ;) )

  Maar goed we waren het vanavond eens tijdens dat ubervette coole concert van de volgures in HMH ( ja meester is cool!)
  Dus ik zeg gooi dat jonge grut op je site and let the games begin.

 • drecul68:

  Ik stel me zo voor dat je je leerlingen de opdracht geeft om een stelling te deponeren op je site, die te onderbouwen en in de comments mag men discuserern. en dan ben ik heel benieuwd wat daar uit komt en ook heel benieuwd wat er speelt hoe de generatie na ons dingen ziet.

  Dus het huiswerk voor morgen is: schrijf een artikel op mijn site over het onderwerp….. per 2 weken een anderonderwerp.

  En dan kom ik met een slot conclussie met het verhaal hoe het ‘echt’ in elkaar zit.

  Idee?

 • Dirk:

  Dat lijkt mij pedagogisch zeer verantwoord. :)

 • drecul:

  Dat lijkt mij weer niet maar who cares!
  Zachte heelmesters maken stinkende wonden. ;)

Reageer

Archief