Hardop denken

Hartstikke leuk zo’n weblog. Toen ik mijn blog van Hyves verhuisde naar WordPress, ben ik intensief begonnen met schrijven. Ik had er ook veel tijd voor, want met spaarverlof. Koste geen enkele moeite om drie of meer artikelen per dag te schrijven. Het vloog ook mijn toetsenbord uit, langer dan anderhalf uur per dag was ik er niet mee bezig.

Vanaf december 2009 doe ik het naast een volle werkweek. Helemaal nu er steeds meer werk komt van mijn eigen bedrijf, is het schrijven op het weblog niet meer zo vanzelfsprekend. Gewoon te druk. En omdat ik toch regelmatig wil posten, komt door gebrek aan tijd de kwaliteit onder druk te staan. Vind ik zelf althans.

Vandaar de vraag: waarom zo vaak posten? Nou. Daarom. Omdat ik dat gewend ben; Omdat ik het leuk vind om te schrijven; En omdat ik het idee heb dat vaste bezoekers dat waarderen. Maar dat is natuurlijk allemaal nog geen goede reden… Dus ga ik minder schrijven.

Ik denk er verder over om een tweede weblog te starten. Eentje naast mijn eigen persoonlijke blog. Een weblog dat het nieuws volgt (en maakt) en waar mensen persoonlijk commentaar geven op actuele zaken. Of Dirk Zijn gaat die functie krijgen. Dirk Zijn als beweging? Met vaste bloggers (inclusief vaste sidekick Drecul) en gastbloggers. Misschien is het leuk om leerlingen van mijn school een podium te bieden. Zoiets. Motto kan onveranderd blijven: niet voor mensen in een keurslijf. Of niet. Misschien iets teveel eer voor mijn naam. Aan de andere kant, een podium waar iedereen zijn menig mag geven en hebben… bestaat dat al? En hebben bezoekers daar wel behoefte aan?

Reageer

Archief