Duitsland wordt wereldkampioen

KloseIn de wk-poules die nu van alle kanten op mij afkomen vul ik standaard Nederland in als wereldkampioen. Lukt mij gewoon niet om iets anders in te vullen. Terwijl ik wel beter weet. Nederland heeft op dit moment enorm veel kwaliteit in de selectie. De talenten lijken ook nog eens aardig samen te kunnen spelen onder Van Marwijk. Maar wereldkampioen? Daar heb je meer voor nodig. Het blijft een stelletje verwende knulletjes bij elkaar. Geen ausputzer mentaliteit. Nee, dan Duitsland. Die ruiken de overwinning nu al. Zelfverzekerd door goede resultaten in Europa gaan zij in een rechte lijn af op de overwinning. Voor volk en vaderland. Weltmeister.

Bayern München aanvoerder Mark van Bommel weet er alles van.
Hij ziet Duitsland ver komen dit WK.

Mark van Bommel denkt dat het wegvallen van Michael Ballack een positieve uitwerking zal hebben voor Duitsland. Hij verwacht dat ‘Die Mannschaft’ ver zal komen op het WK.

“Ik geloof dat ze denken: nu gaan we de wereld laten zien hoe we zonder onze aanvoerder kunnen spelen”, aldus Van Bommel. Hij verwacht niet dat dat met mooi voetbal zal gebeuren. “Ze spelen niet altijd mooi, maar komen altijd ver.”

Duitsland neemt een groep ‘jonkies’ mee naar Zuid-Afrika. Het is zelfs de jongste selectie sinds het eerste WK (1934). Hans-Jörg Butt, Arne Friedrich en Miroslav Klose zijn de enige dertigers in de groep met een gemiddelde leeftijd van 24,96 jaar. Duitsland werd wereldkampioen in 1954, 1974 en 1990, telkens met een spelersgroep van gemiddeld 27 of 28 jaar oud.

Artikel HIER.

Reageer

Archief