Drecul: Het GVB daar red je levens mee!

chipkaartMooie Slogan niet? Zelf bedacht. Wat ik vergeten ben om erbij te vertellen, is dat je ze dan wel eerst aan de hoogste boom moet opknopen, om ze daarna als orgaandonor beschikbaar te stellen. Mijn zege hebben ze! Maar waarom zulke harde woorden, van een toch redelijk pacifistisch ingesteld persoon, zult u zich afvragen. Nou dat zal ik u eens haarfijn uitleggen.

Ik heb vandaag, sinds de invoering van de OV-Shit kaart, mijn reeds vierde anonieme kaart ten grave mogen dragen. Uiteraard nadat ik er vanmorgen nog 50 euries opgeplempt had.
Mijn eerste kaart ging al spontaan stuk na een week, mijn tweede kaart was iets gebogen, door het dragen in mijn portemonnee (kunnen ze slecht tegen), mijn derde wilde opeens ook niet meer en mijn vierde kaart kwam tegen een bankje waarna deze een scheur vertoonde. Gevolg: 170 euries pissen, gratis en voor niets.

Eerder schreef ik al, dat je geen geld kunt terug vorderen op een anonieme kaart, wat natuurlijk de reinste diefstal is. Als je een beetje wat van databases afweet , weet je namelijk dat die kaarten een chip en nummer hebben, die ze op afstand kunnen blokkeren en daarmee dus ook kunnen uitlezen wanneer deze kaart gebruikt is, hoeveel erop staat etc. etc. Maar dat is natuurlijk veels te veel werk voor het GVB en het levert lang niet zoveel geld op als nu.

Die OV-shit kaart kost ook nog eens 12 euries en is niet overal verkrijgbaar. Dus sta je in je lunchpause bij het GVB loket, waar ze het presteren om tijdens de lange rij gewoon een loket dicht te gooien.
Want tja klantvriendelijkheid, daar hebben ze bij het GVB een broertje dood aan.  Net zoals medewerkers met een IQ groter dan dat van een amoebe.

Ik troost mij dan maar met de gedachte dat dit soort vruchten niet tot voortplanting in staat zijn en op ten duur spontaan uitsterven.

En de politiek maar kamervragen stellen (Jah Duh, alsof dat werkt).
Ik ben tegen geweld in het openbaar vervoer, maar begrijpen doe ik het steeds beter.

Reageer

Archief