Iedereen is gelijk

Uit de rubriek Brieven van het Noordhollands Dagblad.

Gratis Parkeren
Met kromme tenen las ik het artikel ‘Parkeren met GPK bijna overal gratis’. Al jaren wordt er in de Nederlandse politiek gediscussieerd over of gehandicapten wel of niet gratis mogen parkeren. Bijna kwam er eindelijk een eind aan het – letterlijk – stand en land afbellen, voordat je als gehandicapte je auto ergens met een gerust hart kan parkeren. Maar nee, onder het mom van Nederlands favoriete stelling ‘Iedereen is gelijk en regels zijn immers regels’, haalde het wetsvoorstel het niet. En waar ik me hierbij het meest aan erger is dat er over een specifieke groep mensen in ons land wordt besloten zonder te weten waar het eigenlijk om gaat. Ik zit in een rolstoel, verdien m’n eigen geld en ben sinds een half jaar de trotse eigenaar van een aangepaste auto. Ik beschouw mezelf dan ook niet als een ‘armlastige gehandicapte’ en wil best als trouwe burger ook centjes in een parkeerautomaat gooien. Alleen zit daarin nu juist het probleem, dat politiek Nederland over het hoofd lijkt te zien. Hoe kan ik vanuit m’n rolstoel en met beperkte armfunctie nu geld in dat apparaat stoppen? Onmogelijk. En het maakt daarbij niets uit of de automaat binnen enkele meters van de gehandicapten-parkeerplaats staat, of niet. Melina

Reageer

Archief