Bonbons van Pucinni Bomboni

Pucinni BomboniHet water loopt in mijn mond als ik er aan denk. En ik dacht er dus net aan. En nu ga ik er een stukje over schrijven, dus heb ik er maar een doekje bij gepakt. ;)  Bij Pucinni Bombini in de Staalstraat in Amsterdam verkopen ze de lekkerste bonbons. Zonder twijfel. Je loopt er langs als je binnendoor vanaf het Waterlooplein naar de Munt loopt. Een gevaarlijk stukje Amsterdam voor een snoepkont zoals ik. Als ik langs de winkel van Pucinni loop dan lukt het nooit om door te lopen. Hoezeer ik het me ook voorneem. Doorlopen Dirk! Doorlopen doorlopen DOORLOPEN, mislukt! Vanille-maanzaad komt er dan in mij op en automatisch sla ik rechtsaf en sta ik in de winkel. “Wat mag het zijn”, vraagt de mevrouw achter de toonbank. En voor ik door heb dat ik per abuis in de winkel sta heb ik al besteld. De winkel ziet er ook mooi uit, alles klopt. Presentatie, uitstraling, verpakking, en okay, je krijgt de bonbons niet voor niks, maar ze zijn dan ook zo groot als een gebakje. ”Hoeveel wilt u er?” Doe maar van alles twee. Vanille-maanzaad, rabarber, port, peper, ennuh.. ohja, natuurlijk! framboos!  Er zijn nog meer spannende smaken. Wat ik ook probeer, het valt nooit tegen. Ik geloof dat ik maar weer eens naar Amsterdam moet. Red ik het nog voor zessen?

Reageer

Archief