Aboutaleb: De boel uit elkaar drijven

Sinds het drama in Hoek van Holland gaat de zweep erover in Rotterdam. Tijdens het gratis dansfestijn op het strand, ging het grondig mis. Een handje vol Feyenoord hooligans gebruikte het evenement om rotzooi te trappen. De voorzorgsmaatregelen schoten akelig tekort, met als gevolg een dodelijk slachtoffer. Al snel werd duidelijk dat de gemeentelijke autoriteiten niet vrijuit gaan. Aboutaleb, de toen nog kersverse burgermeester, neemt het incident hoog op. Trots als hij is beloofde hij zichzelf dat dit in zijn stad niet nóg een keer zou voorkomen.

Vanaf dat moment is er geen evenement meer veilig. De angst regeert. De hooligans hebben het voor elkaar. Ze worden serieus genomen. Door de burgermeester nog wel. Veel vertoon van macht bij voetbalwedstrijden, dat is nog enigszins te verklaren. De echte fans zijn er maar mooi de dupe van. Geen bekerfinale in de Kuip. Het ouderwets gezellige uitstapje naar hun cluppie is niet meer zo gezellig. Een gevoelige plek bij veel Rotterdammers. Ik wens Aboutaleb er succes mee.

Dance_Parade_164622kGisteren werd bekend dat een van de grootste en gezelligste Rotterdamse evenementen van het jaar uit de stad vertrekt. Dance Parade komt er niet uit met de burgervader. De gemeente houdt vast aan de strenge veiligheidseisen. Eisen die zijn opgesteld na het incident op het strand bij Hoek van Holland. Opnieuw zijn veel Rotterdammers niet blij. Noem het dapper van Aboutaleb, of noem het dom. Duidelijk is dat de PvdA burgermeester van een van de twee grootste steden een heel andere koers vaart dan zijn grote baas en premierskandidaat Job Cohen. De boel uit elkaar drijven in plaats van bij elkaar houden.

2 reacties op „Aboutaleb: De boel uit elkaar drijven“

  • even afwachten wat er gaat gebeuren. Nu weer even naar buiten. Maar dit keer op Schier. Wat is het hier lekker rustig zeg.

  • Marge:

    Hij kan het toch niet goed doen in de ogen van de meeste Rotterdammers. Ze vergeten alleen dat ze zelf hun stad naar de kl*te helpen.

Reageer

Archief