Dirk op DeJaap.nl

Leuke website: DeJaap.nl. Het concept en het motto van de website spreken mij aan. Mensen worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Een groepsblog met als motto: ‘niet progressief of op andere wijze van zijn eigen moraal overtuigd’. Dat is ook mijn stellige overtuiging. ;)

Regelmatig lees ik op De Jaap artikelen die ik de moeite waard vind. Zoals gisteren, een artikel over De kloof tussen burger en wetenschap, van Linda Duits. Ik las het stuk op het moment dat ik bezig was met een artikel over de laatste uitzending van Peter R. de Vries. Over kindermoordenaar Koos H. Toen ik klaar was met schrijven vroeg ik mij af of het iets voor De Jaap zou zijn. En nu staat het erop. Leuk!

7 reacties op „Dirk op DeJaap.nl“

 • drecul68:

  Ik vindt jouw stuk op jaap.nl wel een beetje kort door de bocht.
  Eerst even iets op P de Vries. Deze man probeert over de ruggen van de nabestaande kijkcijfers te scoren, want die Koos H. heeft alles al jaren geleden bekend in een gesloten zitting.

  En dat weet die de Vries ook wel. Daarom zie je ook geen nabestaande in de uitzending die je normaal wel zou zien.

  Dan Koos H. het mag duidelijk zijn dat we hier met een gestoorde gek te maken hebben die nooit meer in de maatschappij mag worden losgelaten.

  Deze man is ziek en daarom zit hij ook op een long stay TBS afdeling.
  En dat is wat anders dan een gevangenis.

  Deze man is natuurlijk niet zo ziek geboren maar zo gemaakt en onbehandelbaar en dat maakt het dat hij nooit meer vrij mag komen. Maar om hem nou tot zijn dood op water en brood te zetten in een betonnen cel is ook niet erg humaan.

  Ik geef je het trouwens te doen , geen privacy, geen vrije wil, geen vrijheid om te gaan en te staan.
  De rest van je leven slijten in een kamer die kleiner is dan een hotelkamer.

  Doet niks af aan de gruwelijke daden die deze man begaan heeft, het is terecht dat hij daar zit.

  Maar wel een beetje kort door de bocht.

 • Dirk:

  Bedankt voor de nuance dan. En voor wat betreft Peter R, daar heb je natuurlijk gelijk in.

 • drecul68:

  Het is al triest genoeg dat deze man aandacht krijgt helemaal omdat hij alles al bekend heeft.

  Wat ik echter wel interessant vind is de betrokkenheid van een hoog persoon binnen het OM ben benieuwd of PdV daarover tot op de bodem durft te gaan.

  Ik zeg nu al van niet.

 • Dirk:

  Ik heb geen medelijden met hem. Ik ken hem ook niet persoonlijk. Als dat wel zo was zou ik waarschijnlijk empathie kunnen voelen.

  Het ging mij niet zozeer om Koos H. maar om de manier waarop zijn verblijf wordt vormgegeven. Ik vind dat je gevangenen goed moet behandelen en inderdaad, vrijheidsberoving is een straf op zich. Maar het kan te gek ook.

  Peter R telt zijn zegeningen. Hij is slim genoeg om te weten dat hij in de problemen komt als hij hoog geplaatste personen gaat lopen fokken. Wie bedoel je eigenlijk?

 • drecul:

  van pvd zijn website zelf:

  En het is te hopen dat die reportage de buis haalt, want deze gaat over de dubieuze rol van de vice-voorzitter van de Haagse rechtbank, die een persoonlijk contact met Koos H. had. Deze reportage gaat over een doofpot-affaire en het lijkt mij van het grootste belang dat deze wordt uitgezonden.

 • Dirk:

  Oh ja hoor, dat gaat Peter wel durven. Das niet hoog genoeg lijkt mij zo.

 • drecul:

  Misschien, maar je weet niet wat zo’n gast voor beerput open trekt.

Reageer

Archief