Geen zwart gat vandaag?

De leerlingen van klas G1A waren behoorlijk zenuwachting vandaag. De vader van eentje werkt op het Science Park in Amsterdam. Hij heeft onderdelen voor de deeltjesversneller in Zwitserland gemaakt. Zo wisten we dat vandaag de deeltjesversneller in werking zou worden gezet. Vooral Martijn maakte zich erg druk over de kans dat we in een zwart gat zouden verdwijnen. Dus hebben we met zijn allen maar wat onderzoek gedaan op internet. Na wat artikelen op nu.nl waren we er weer een beetje gerust op. De kans op het ontstaan van een levensgevaarlijk zwart gat was zo goed als uitgesloten volgens de onderzoekers van CERN. Maar ja, je gaat natuurlijk niet vertellen dat je eigen onderzoek gevaarlijk is. Op de website van CERN dus maar even zoeken naar meer overtuigend bewijs. Fieuw! We kunnen opgelucht adem halen. Beam lost. De deeltjesversneller ligt weer plat. Experiment mislukt.

Update: Oh. Hij doet het weer. Niks vertellen tegen G1A.

4 reacties op „Geen zwart gat vandaag?“

 • drecul:

  De kans op het ontstaan van een levensgevaarlijk zwart gat was zo goed als uitgesloten volgens de onderzoekers van CERN.

  dat klinkt nou niet echt als 100%.

  Ten tijde van de eerste atoombom proeven zeiden sommige geleerden dat er een kans bestond dat onze atmosfeer zou kunnen verbranden.

  Is toen gelukkig niet gebeurd.

  Laten we hopen dat de geleerden het nu ook bij het rechte eind hebben.

 • Dirk:

  Er gebeurt iets dat nog niet eerder heeft plaatsgevonden en waarvan je alleen in theorie weet wat je kan verwachten. Dat is inderdaad het spannende. Dat voelen mijn leerlingen ook goed aan.

 • Gorris:

  Zoiets als CO2 opslaan onder een woonwijk. Da’s ook nog niet eerder gedaan. Lekker spannend allemaal!

  Ben iig blij dat bij mij geen Co2 en geen deeltjesversneller onder mijn tuin ligt.

  ..wel schijnt er trouwens een duitse bunker uit de 2e wereldoorlog onder ons rijtje huizen te liggen. Of er ook blindgangers naast liggen is niet bekend…….

 • drecul:

  Met alle geologische activiteit in moeder aarde de laatste tijd zal het antwoord op die vraag wellicht niet lang op zich laten wachten.

  Zuid Italie in gevaar door plotselinge actieve vulkaan, ijsland, Yellow Stone.

  Aard bevinkje hier, aard bevinkje daar.

Reageer

Archief