Excellent Spaceguards in P3

Wat is dat toch met P3? Twee leuke regionale bands en geen kip die er op af komt. Nog lang geen honderd man. Spaceguards uit Amsterdam, met Purmerendse bassist, trapte af op Burengerucht, de nieuwe bandjesavond van P3! Op deze avond treden alleen de beste bands uit de regio op! Lekkere nummers, maar wat veel van hetzelfde. Als je houdt van hardcore surf beachboys easy listening maar dan hard, dan heb je de avond van je leven. Ik word er na verloop van tijd zenuwachtig van en vlucht naar de foyer.
De tweede band, Herb’s Excellent Adventure, is mij wel bekend. Ze spelen een aantal nieuwe nummers – de reden dat ik naar P3 ben gekomen. Goed! Maar pech voor mij, ook niet echt mijn smaak. De nummers van het album Blind Spot spreken mij wél aan. Die spelen ze gelukkig ook.

Ik snap het management van P3 echt niet. Het is toch onverteerbaar om dat prachtige poppodium avond na avond bijna leeg te zien. Ik geloof er niks van dat er geen behoefte is aan live muziek in Purmerend, ik ken tientallen bandjes die er willen spelen. Regionale bandjes zijn er zat. Maar ze moeten ongeveer op de knieën, smekend, om in P3 te mogen spelen. Het zijn toevallig wél allemaal potentiële bezoekers. Die moet je aan je binden. Nee echt: doe niet zo cultureel verantwoord! Boos word ik er van. Verzin er iets op. Maak er wat van. Toon ballen. Voel trots. Laat je principes voor wat ze zijn en zorg dat die tent vol zit. Ik kan het niet aanzien zo. Dan liever P3 laten overnemen door een marktpartij die er wel voor móét zorgen dat de tent vol zit. Omdat ze géén één miljoen subsidie krijgt van de gemeente Purmerend.

2 reacties op „Excellent Spaceguards in P3“

  • Zeg, door wie wordt die tent bestuurd? Iets voor jou Dirk? Weet zeker, elke avond volle zalen. Nee even serieus. Ik ben er nog niet binnen geweest maar het aan de buitenkant mogen aanschouwen. Zonde geld als er niets mee gebeurd. En de elite leiding zal (als het daaraan ligt) moeten luisteren waar vraag naar is anders staan er banen op de tocht lijkt mij. Even allemaal bij elkaar inpluggen en er werk van maken.
    Hoe was Herb’s trouwens?
    Groeten uit het natte Delftse

  • Dirk:

    Misschien zit ik er naast met P3. Maar ik krijg steeds meer het idee dat ze het niet goed aanpakken daar.

    Hier is het ook nat Tuur. En Herb’s blijft natuurlijk een dijk van een band! :)

Reageer

Archief