Antibiotica in veeteelt levensgevaarlijk voor de mens

PvdDDe Partij voor de Dieren heeft woensdag 24 maart een motie ingediend waarin ze de tweede kamer vraagt het gebruik van antibiotica in de veeteelt te verbieden. Er moet nog over de motie worden gestemd. De toelichting op de motie, van Marianne Thieme, is duidelijk:

‘Voorzitter, Het zou onbestaanbaar zijn dat als één peuter oorontsteking heeft, de hele school met de zwaarst denkbare antibiotica zou worden behandeld. En toch is dat precies wat -in strijd met de wet- gebeurt in de pluimvee-industrie. En voorzitter, het zou ondenkbaar zijn wanneer mensen massaal hun antibioticakuren niet zouden afmaken. En toch is dat precies wat overal in vee-industrie gebeurt. Volgens het RIVM, is het heel wel mogelijk dat het eten van kippen er ook voor kan zorgen dat ménsen resistent worden tegen antibiotica. Resistentie tegen deze laatste-redmiddel antibiotica heeft al tot dodelijke slachtoffers onder mensen geleid en maakt behandeling van multi-resistente bacteriën vrijwel onmogelijk.’  Lees meer

13 reacties op „Antibiotica in veeteelt levensgevaarlijk voor de mens“

 • drecul:

  Dit is wat een gemiddelde vlees koe krijgt toegediend in het productieproces:

  banamin
  flunixin
  draxxon
  nuflor
  tylan 200
  suanovile
  cepravin
  butox
  sputop
  exenel
  formaline
  mycotoxine
  baytrill
  electrolymen
  biopect
  lacjolyt
  diatrim
  manyzin
  avuloxil
  bedozane
  procpen
  ca-mglyfuus
  prevaclox
  kloxerate
  oxyject
  vetasulied
  hypertonic saline.
  witte penicilline
  jodiumdip
  chloroform
  ibr vaccinatie
  rota corona vaccinatie

  Smakelijk eten!

 • dennis:

  lust ik niet!

 • drecul:

  Er gaat niks boven een broodje bedozane met jodiumdip.

 • Dirk:

  Waanzin, dat is het.

 • Jongens jongens ……….
  Net The Yes man fix the world, gezien. Waanzinnig. Alles is politiek. Wat je eet is wat je ziet, wat je ziet is what you get. Fuck!!! Wat een klotezooi allemaal zeg.
  Ik blijf nu binnen, anders wordt ook nog nat ook.

 • Maar is het niet allemaal een broodje aap?

 • Gorris:

  Van de week weer biologische kip gekocht; 8 euro voor 2 filets.
  Da’s de andere kant van de medaille.

  De oplossing is er allang, maar hoeveel mensen kopen biologische kip?

 • dennis:

  Helpt een beetje: biobtwvrij.nl

 • drecul:

  Maar ja als we allemaal biologisch gaan eten kunnen biologische bedrijven dan ook in de vraag voorzien?

 • Dirk:

  Ik weet het niet Dennis. Ik ben geen voorstander van het creëren van uitzonderingen op algemene belastingen. Dat moet dan weer worden gecontroleerd door instanties en dat blijkt dan vaak lastig te zijn enzo. Maar ja, wie weet, als het helpt. Ik denk dat het ontwikkelen van diervriendelijke wetgeving meer effect kan hebben. Gewoon richtlijnen opnemen voor leefruimte behandeling, lijkt mij. Wel een lastig vraagstuk hoor! Ik ben wel voor de PvdD. Met afstand het meest heldere verkiezingsprogramma.

 • Dennis:

  Goed gedrag belonen werkt, inderdaad wel weer controleren. Zolang de CDA groot blijft kunnen we het vergeten wat betreft diervriendelijke wetgeving ben ik bang. Alle JPB-stemmers naar de PvdD!!! Lekker bio-BBQ is dan hopelijk het directe gevolg … heb er nu al weer zin in. Lammetjes kom maar op =D

 • Dirk:

  Jij Dennis, jij dierenvriend! :)

Reageer

Archief