9, 9+, 9,5

Henk Spaan heeft genoten deze week. Spaan geeft hoge punten in zijn rubriek in het Noordhollands Dagblad. Urby Emanuelson krijgt een 9. Spaan spreekt zijn verbazing uit over de geruchten dat Ajax van hem af wil. Het zal wel een lastige jongen zijn? Zo komt hij niet over op teevee.
De andere twee voetballers die Spaan positief heeft beoordeeld, heb ik zelf niet gezien. Wesley Sneijder en Lionel Messi. Fuck, toch weer die Sneijder. Ik hoop stiekem dat hij slecht speelt en niet mee hoeft naar Zuid-Afrika. Aan de andere kant, als hij zo goed speelt wil ik hem ook niet missen. Dan maar een eikel in de selectie.

9+ Wesley Sneijder

José Mourinho is de Geert Wilders van het internationale voetbal. Elke uitspraak is een provocatie, altijd is hij bezig met het scheppen van tegenstellingen. Dinsdag had hij naar Londen het stadscomando meegenomen dat Internationale heet. De enige die was gekomen om te voetballen was Wesley Sneijder, die geweldig speelde. Als hij in Zuid-Afrika dezelfde ballen gaat neerleggen voor Robin van Persie, kan Nederland ver komen.

9,5 Lionel Messi

Als Mourinho Wilders is, dan is Barcelona Femke Halsema: mooi, speels en intelligent.
Lionel Messi is met niemand vergelijkbaar. Hij heeft de linkervoet van Puskas, de dribbel van Wilkes, de kopbal van Kocsis en het statuur van Maradonna.

Reageer

Archief