Sterk commentaar Rutte

Het land geeft zijn mening over de val van het kabinet. De hoodrolspelers, Bos en Balkenende, geven elkaar de schuld. De oppositie is vooral blij. Femke noemt de PvdA moedig. Geert Wilders is verheugd. ‘Lang gehoopt, toch gekomen. De vlag kan uit. Dit slechtste kabinet ooit verdiende het niet nog een dag langer te regeren.’ Alexander Pechtold noemt de val van het kabinet onontkoombaar.

Prachtig! Maar ik word er niet wijzer van. Ik wil weten wie er nou verantwoordelijk is.

Vandaag op NOS Nieuws een aardige analyse van VVD leider Mark Rutte. Niet dat er geen speld is tussen te krijgen, maar hij heeft er in ieder geval over nagedacht. Kleine jongetjes worden groot.

VVD-leider Mark Rutte vindt dat minister Verhagen van Buitenlandse Zaken het aanzien van Nederland heeft geschaad. Hij zei dat in het RTL-programma Business Class. Verhagen deed dat volgens Rutte door NAVO-chef Rasmussen een brief te laten schrijven “die in het kabinet is verscheurd”.

Het kabinet heeft volgens Rutte onwaarschijnlijk zitten prutsen, maar het is Verhagen die Nederland internationaal in zijn hemd heeft gezet, zei de VVD-voorman.

Balkenende krijgt van Rutte het verwijt dat hij de openlijke ruzie tussen Bos en Verhagen heeft laten gebeuren.

Hij verwijt PvdA-leider Bos dat die de kwestie-Uruzgan heeft gebruikt voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen.

1 reactie op „Sterk commentaar Rutte“

  • dennis:

    Het komt de CDA wel erg goed uit dat ze de PVDA kunnen afzeiken nadat ze zelf de nodige shit van de comissie Davids over zich heen hebben gekregen en daarna riepen, da’s eh … niet waar.
    Terwijl Bos al tijden riep dat het nu klaar was in
    Afghanistan willen de CDA en Christenunie nog even alle opties verkennen.
    Zou Verhagen teleurgesteld zijn dat JPB weer lijsttrekker is?

Reageer

Archief